Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας δήλωσε ότι το κράτος θα μηνύσει μία μαθήτρια επειδή κατηγόρησε ψευδώς τον διευθυντή της ότι τη χτύπησε σε μια έντονη αντιπαράθεση με αφορμή το γεγονός ότι φορούσε μαντίλα στο κεφάλι.

Ο διευθυντής επέμεινε να αφαιρέσει η μαθήτρια το κάλυμμα του κεφαλιού της μέσα στο σχολείο, σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο ίδιος παραιτήθηκε μετά τις απειλές θανάτου που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο διευθυντής του σχολείου στο Παρίσι, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ανακοίνωσε την απόφασή του σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε την Παρασκευή στους συναδέλφους του στο Λύκειο Maurice Ravel στο 20ό διαμέρισμα του Παρισιού.

«Φεύγω μετά από επτά χρόνια, πλούσια και έντονα…»

«Πήρα τελικά την απόφαση να παραιτηθώ από τα καθήκοντά μου», εξήγησε, «από ανησυχία για τη δική μου ασφάλεια και την ασφάλεια του ιδρύματος».

«Φεύγω μετά από επτά χρόνια, πλούσια και έντονα, που πέρασα στο πλευρό σας, και μετά από 45 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση», έγραψε, ευχαριστώντας τους συναδέλφους του για την υποστήριξη που του έδειξαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σχετικά με τις απειλές, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με το σχολείο

Στο περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στις 28 Φεβρουαρίου, ο διευθυντής είπε σε τρεις μαθήτριες ότι θα έπρεπε να υπακούσουν στο νόμο βγάζοντας τις μαντίλες τους.

Οι δύο συμμορφώθηκαν, αλλά η τρίτη αντιστάθηκε έντονα με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε έντονο διαπληκτισμό.

Τις ημέρες που ακολούθησαν, ο διευθυντής έγινε αντικείμενο απειλών για τη ζωή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες κοινοποιήθηκαν από το σχολείο στο υπουργείου Εσωτερικών.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι δύο άτομα συνελήφθησαν σε σχέση με τις απειλές θανάτου. Οι ταυτότητές τους δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά το υπουργείο Παιδείας δήλωσε ότι δεν είχαν καμία σχέση με το σχολείο.

Η αστυνομία στάλθηκε να περιπολεί γύρω από το σχολικό συγκρότημα, το οποίο επισκέφθηκε επίσης η υπουργός Παιδείας Nicole Belloubet.

Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο διευθυντής είχε χτυπήσει το κορίτσι, και τώρα ο πρωθυπουργός Gabriel Attal παρενέβη για να πει ότι η ανήλικη θα οδηγηθεί στο δικαστήριο για ψευδείς καταγγελίες.

Πολιτικοί τόσο από την Αριστερά όσο και από τη Δεξιά εξέφρασαν την οργή τους για το γεγονός ότι η καριέρα ενός αξιοσέβαστου δασκάλου θα έπρεπε να τερματιστεί από μια εκστρατεία μίσους στο Διαδίκτυο.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *