Ο τελικός του Κυπέλλου θα γίνει για τέταρτη φορά τα τελευταία χρόνια χωρίς την παρουσία οπαδών, αλλά για τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκο δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Σε μία συνέντευξη-μνημείο που έδωσε πρόσφατα στο Metropolis, ο ίδιος και η ΕΠΟ δεν έχουν καμία ευθύνη για έναν ακόμη τελικό – παρωδία που θα διοργανώσουν χωρίς κόσμο στο γήπεδο.

Την επιλογή του Πανθεσσαλικού την απέδωσε στην προκήρυξη του Κυπέλλου, «η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τηρήσει την προκήρυξη του Κυπέλλου. Η προκήρυξη είναι σαφής, όταν μία ομάδα προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και η άλλη από την Αθήνα, το γήπεδο διεξαγωγής είναι στον Βόλο.»

Δεν μας είπε, όμως, ποτέ γιατί στην περιβόητη προκήρυξη δεν υπάρχει εναλλακτική λύση εάν το συγκεκριμένο γήπεδο δεν πληροί κάποιες προϋποθέσεις όπως συμβαίνει πλέον με τη νέα νομοθεσία στο θέμα των καμερών και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

«Αν δεν έβγαινε ο νέος νόμος τότε το γήπεδο θα ήταν έτοιμο. Τώρα, το γήπεδο χρειάζεται και κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο» είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια επέρριψε τις ευθύνες στον Αχιλλέα Μπέο. «Το Πανθεσσαλικό δεν ανήκει στην ΕΠΟ, αλλά στον δήμο Βόλου. Γι΄ αυτό είναι καλό αυτά να τα ρωτήσετε στον Δήμο Βόλου και τον κ. Μπέο.»

Ακόμα και για την άρνηση να γίνει ο τελικός μόνο με 11.000 οπαδούς, έριξε το μπαλάκι στην πλευρά του Παναθηναϊκού για τον οποίο ισχυρίστηκε ότι «τόνισε ότι αν δοθούν 11.000 εισιτήρια σε κάθε ομάδα τότε ο τελικός να γίνει καλύτερα κεκλεισμένων γιατί φοβάται για επεισόδια με το νέο νόμο…».

Και συνεχίζοντας να ρίχνει σε άλλους το μπαλάκι των ευθυνών, έβαλε στο κάδρο και την αστυνομία: «Η αστυνομία ζητάει πάρα πολλές κάμερες τόσο εντός όσο και περιμετρικά του γηπέδου. Ο χρόνος είναι το πρόβλημα, δεν είναι τόσο οικονομικό το ζήτημα.»

Είναι προφανές ότι ο Παναγιώτης Μπαλτάκος δεν θέλει και δεν τον ενδιαφέρει να γίνει το ματς με την παρουσία οπαδών και για να μην πάρει την ευθύνη, τη μεταθέτει με ευκολία στους άλλους. Σκεφτόμενος πονηρά, επιλέγει να αποφύγει τις κακοτοπιές και να γίνει όπως – όπως ο τελικός, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι θα αποτελέσει και πάλι δυσφήμιση για το λαοφιλές άθλημα.

Βαδίζει στην τελευταία χρονιά της θητείας του στη θέση του Προέδρου της ΕΠΟ και επιλέγει συνειδητά την εύκολη λύση, παρά να ρισκάρει με οτιδήποτε που ενδεχομένως θα χαλάσει περισσότερο την εικόνα του και θα ξεσηκώσει νέο κύμα διαμαρτυριών για την προεδρία του.

Το τραγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ο Μπαλτάκος δεν είναι μόνος του. Υπάρχουν και άλλοι που προτιμούν την διεξαγωγή του τελικού σε ένα κλειστό και άδειο γήπεδο, αδιαφορώντας εάνανοίγουν νέα πληγή στο άθλημα.

Κανείς δεν θέλει επεισόδια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και να μην αναζητήσουμε κάποια φόρμουλα με την παρουσία φιλάθλων. Το ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο στην κερκίδα είναι άλλο άθλημα και όχι αυτό που είναι τόσο αγαπητό στον κόσμο.

Σε τελική ανάλυση, μπορεί να ακολουθήσει τα παράδειγμα το μπάσκετ που διοργάνωσε τον τελικό του Κυπέλλου στο Ηράκλειο της Κρήτης πριν από ενάμιση μήνα, με 5.000 επιλεγμένους θεατές στις κερκίδες που δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα.

Λύσεις υπάρχουν αρκεί να θέλεις να τις βρεις και ο Μπαλτάκος είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλει. Πάντως, ότι και να πράξει, θα μείνει στην ιστορία ως ο Πρόεδρος που έδιωχνε τον κόσμο από τους τελικούς!



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *