Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Ukrainian Presidential Press Service via Reuters) δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες Παρασκευή ότι εάν η Ουκρανία δεν λάβει την υποσχεθείσα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια, η οποία έχει μπλοκαριστεί λόγω διαφωνιών στο Κογκρέσο, οι ένοπλες δυνάμεις της θα πρέπει να οπισθοχωρήσουν «με μικρά βήματα».

«Δεν έχουμε» αεροπορική άμυνα, πυραύλους Patriot, παρεμβολές για ηλεκτρονικό πόλεμο, βλήματα πυροβολικού»

«Εάν δεν υπάρχει αμερικανική υποστήριξη, αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε αεροπορική άμυνα, δεν έχουμε πυραύλους Patriot, ούτε παρεμβολές για ηλεκτρονικό πόλεμο, ούτε βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών», δήλωσε στην εφημερίδα Washington Post.

«Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε πίσω, θα υποχωρήσουμε, βήμα βήμα, με μικρά βήματα», δήλωσε. «Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να μην υποχωρήσουμε», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Δυτική χρηματοδότηση

Η Ουκρανία έλαβε μια δόση χρηματοδότησης ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο πλαίσιο προγράμματος της Παγκόσμιας Τράπεζας, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Ντενίς Σμιχάλ, ποσό που θα βοηθήσει το Κίεβο να καλύψει «τρύπες» στον προϋπολογισμό του καθώς και σημαντικές κοινωνικές δαπάνες, ενόσω η χώρα αμύνεται κατά της ρωσικής εισβολής.

Η Ουκρανία εξαρτάται από την οικονομική βοήθεια των δυτικών εταίρων της, αλλά η ξένη χρηματοδότηση μειώθηκε τους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

Τον Μάρτιο, το Κίεβο κατάφερε να εξοικονομήσει περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια από συνολική εξωτερική χρηματοδότηση, πρόσθεσε το υπουργείο Οικονομικών. Η Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Βρετανία συμπεριλαμβάνονται στους δωρητές.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *