Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή (29/3) ότι συνέλαβε τρεις «πολίτες χώρας της κεντρικής Ασίας» που σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση στη νότια Ρωσία, μια εβδομάδα μετά την επίθεση σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 144 άνθρωποι.

Μόσχα: «Θέσαμε τέλος τέλος στις τρομοκρατικές δραστηριότητες τριών πολιτών»

Η FSB ανέφερε σε ανακοίνωση την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ότι «έθεσε τέλος στις τρομοκρατικές δραστηριότητες τριών πολιτών χώρας της κεντρικής Ασίας που σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατική ενέργεια πυροδοτώντας μηχανισμό σε δημόσιο χώρο στην περιφέρεια της Σταυρούπολης».

Κατασχέθηκαν εκρηκτικές και χημικές ουσίες, καθώς και καρφιά στον τόπο διαμονής των κατηγορουμένων στην υπόθεση, πρόσθεσε η FSB. H ρωσική υπηρεσία ανήρτησε και βίντεο με την επιχείρηση για τις συλλήψεις των φερόμενων ως δραστών.

Εννέα συλλήψεις στο Τατζικιστάν

Νωρίτερα σήμερα, το Τατζικιστάν συνέλαβε εννέα πρόσωπα αυτή την εβδομάδα με την υποψία ότι σχετίζονται με την αιματηρή επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Ρωσία την περασμένη Παρασκευή καθώς και με την ισλαμιστική οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη, δήλωσε στο Reuters πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Τέσσερις ένοπλοι, που θεωρούνται ύποπτοι για τη φονικότερη επίθεση στη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια, είναι υπήκοοι Τατζικιστάν. Συνελήφθησαν μαζί με επτά ακόμα υπόπτους, μερικοί εκ των οποίων επίσης προέρχονται από την πρώην αυτή σοβιετική δημοκρατία.

Η κρατική υπηρεσία ασφαλείας του Τατζικιστάν έθεσε υπό κράτηση εννέα άτομα τη Δευτέρα στην πόλη Βακντάτ και οι ύποπτοι βρίσκονται τώρα στην πρωτεύουσα, την Ντουσαμπέ, δήλωσε η πηγή, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Τουλάχιστον 143 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *