Ο Λευκός Οίκος συμφώνησε να στείλει άλλα 2,5 δισ. δολάρια σε όπλα στο Ισραήλ, παρά την αυξανόμενη καταδίκη του πολέμου στη Γάζα και την αυξανόμενη πίεση από Δημοκρατικούς γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου να περιορίσουν τη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ προειδοποίησε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα επεκτείνουν τις επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ σε περισσότερες γεωγραφικές περιοχές. Η προειδοποίηση έρχεται εν μέσω επιθέσεων του Ισραήλ σε στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο και τη Συρία.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν, για έκτη συνεχή νύχτα για να διαμαρτυρηθούν κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα και να ζητήσουν τον τερματισμό της ειρηνευτικής συνθήκης της Ιορδανίας με το ισραηλινό κράτος.

Δείτε live:

Διαβάστε τις εξελίξεις στο in:

07:57 Τι περιλαμβάνει το τελευταίο πακέτο όπλων των ΗΠΑ προς το Ισραήλ;

Παρά την έκφραση ανησυχίας για τις απώλειες αμάχων στη Γάζα, ο Λευκός Οίκος των ΗΠΑ έδωσε το πράσινο φως για περισσότερες μεγάλες αποστολές όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού προς το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες. Τα πακέτα αυτά περιλαμβάνουν: 1:

  • 1.800 βόμβες MK84 των 2.000 λιβρών.
  • 500 βόμβες MK82 των 500 λιβρών
  • 25 μαχητικά αεροσκάφη F-35A και κινητήρες

Οι βόμβες των 2.000 λιβρών, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ζημιές σε ανθρώπους που βρίσκονται σε απόσταση έως και 300 μέτρων, έχουν «συνδεθεί με προηγούμενα γεγονότα με μαζικά θύματα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ στη Γάζα», αναφέρει η Washington Post.

 07:40 Το Κατάρ χαιρετίζει την απόφαση του ΔΔ που διατάσσει το Ισραήλ να διευκολύνει αμέσως την είσοδο βοήθειας

Το κράτος του Κόλπου χαιρέτισε μια νέα απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου που καλεί το Ισραήλ να λάβει όλα τα απαραίτητα και αποτελεσματικά μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι βασικές προμήθειες τροφίμων φτάνουν χωρίς καθυστέρηση στον παλαιστινιακό πληθυσμό της Γάζας.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ τόνισε την ανάγκη «να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με την εφαρμογή αυτής της απόφασης, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος των διασταυρώσεων, για να αποφευχθεί ο λιμός που απειλεί τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και για να αποτραπεί ο κίνδυνος γενοκτονίας».

Επιβεβαίωσε επίσης ότι «η φρικτή ανθρωπιστική πραγματικότητα στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της απειλής για τη ζωή των αμάχων, απαιτεί από τη διεθνή κοινότητα να σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό της για την επίτευξη μόνιμης κατάπαυσης του πυρός».

07:29 Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε του ΟΗΕ επαινεί το «θάρρος» αμερικανίδας αξιωματούχου που παραιτήθηκε για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη εξήρε το θάρρος της Annelle Sheline, της αξιωματούχου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που παραιτήθηκε από τη θέση της για να διαμαρτυρηθεί για την υποστήριξη του Λευκού Οίκου στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Γάζας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αλμπανέζε ανέφερε: «Το θάρρος είναι ένα βαρύ δώρο για να το κουβαλάς», πάνω από προηγούμενη ανάρτησή του με την οποία επαινούσε τη Σελίν για το «θάρρος και το ηθικό της ανάστημα».

Η Αλμπανέζε πρόσθεσε στο μήνυμά της ότι είναι καλύτερα να είμαστε θαρραλέοι παρά να έχουμε «13.000 μικρά φέρετρα που βαραίνουν τη συνείδησή μας» – σε μια προφανή αναφορά στον αριθμό των Παλαιστίνιων παιδιών που σκοτώθηκαν στη Γάζα.

07:16 Οι συνομιλίες ΗΠΑ – Ισραήλ για την επιχείρηση στη Ράφα

Αντιπροσωπείες των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ ενδέχεται να συναντηθούν στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν τη σχεδιαζόμενη χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας του ισραηλινού στρατού στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας μεθαύριο Δευτέρα, αναφέρει ρεπορτάζ στον ιστότοπο του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Η συνάντηση θα μπορούσε να γίνει τη Δευτέρα, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλέστηκε το CNN, χωρίς να τους κατονομάσει. Οι πηγές ωστόσο επισήμαναν πως τίποτε δεν είναι ακόμη οριστικό.

Το χρονοδιάγραμμα περιπλέκει το ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ πρέπει ως αύριο Κυριακή να καταρτίσει νέο νόμο για το ζήτημα της εξαίρεσης των υπερορθόδοξων εβραίων από την υποχρεωτική στράτευση.

Παραμένει έτσι ασαφές αν θα σταλεί αντιπροσωπεία του Ισραήλ στις ΗΠΑ, καθώς η εσωτερική πολιτική διένεξη —που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στην πτώση της κυβέρνησης Νετανιάχου— είναι ακόμη ρευστή, σημείωσε το CNN.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *