Τα φώτα της πόλης μπορεί να αποτελέσουν θανάσιμο κίνδυνο για τα αποδημητικά πουλιά την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Περίπου δύο δισεκατομμύρια πουλιά περνούν από το Τέξας την άνοιξη – και τα φωτισμένα κτίρια αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο.

Το σβήσιμο των φώτων τη νύχτα θα μπορούσε να σώσει αμέτρητες θανατηφόρες συγκρούσεις, λέει το BBC.

Το πάθημα που έγινε μάθημα

Ήταν ένα ομιχλώδες πρωινό της Πέμπτης, όταν ο επόπτης των υπηρεσιών ζώων Τζος Χέντερσον έλαβε την είδηση μιας μαζικής θνησιμότητας.

Στις 4 Μαΐου 2017, 395 μεταναστευτικά πουλιά πέθαναν μετά από πρόσκρουση σε έναν πύργο γραφείων στο Γκάλβεστον του Τέξας. Ο Χέντερσον έσπευσε στον τόπο του εγκλήματος για να δει το φρικιαστικό φάσμα των φτερών από κίτρινο και πορτοκαλί έως μπλε και γκρι των άψυχων μικρών κορμιών.

«Ήταν εντυπωσιακό και τραγικό», λέει ο Henderson, ο οποίος είναι τώρα εκτελεστικός διευθυντής της Humane Society στο Galveston.

Για τα πουλιά, το Τέξας είναι μια σημαντική πολιτεία που περνάει από το Τέξας: περίπου δύο δισεκατομμύρια πουλιά, ή ένα στα τρία πουλιά που μεταναστεύουν στις ΗΠΑ, περνούν από την πολιτεία του μοναχικού αστεριού την άνοιξη.

Το σβήσιμο περισσότερων φώτων του κτιρίου της Αμερικανικής Εθνικής μπορεί να βοηθήσει να σωθούν ζωές πουλιών

Βρίσκεται σε βολική θέση στο σημείο σύγκλισης δύο μεγάλων μεταναστευτικών οδών – των ευρέων διαδρομών βορρά-νότου που χρησιμοποιούν πολλά διαφορετικά είδη πουλιών για να μεταναστεύσουν.

Τόσο η διαδρομή Central Americas Flyway, η οποία εκτείνεται από την καναδική Αρκτική μέχρι το νότιο άκρο της Αργεντινής, όσο και η πλούσια σε υδάτινους δρόμους διαδρομή Mississippi Flyway, που είναι αγαπητή στα μεταναστευτικά υδρόβια πουλιά, περνούν από το Τέξας.

Κατά μήκος της διαδρομής, οι κίνδυνοι αφθονούν – συμπεριλαμβανομένων των φωτεινών φώτων των πόλεων. Αν και η σύγκρουση στο Γκάλβεστον ήταν ένα ιδιαίτερα δραματικό παράδειγμα, η πρόσκρουση πουλιών σε κτίρια είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο.

Τραγικός αριθμός

Κάθε χρόνο, μεταξύ 365 εκατομμυρίων και ενός δισεκατομμυρίου πουλιών πιστεύεται ότι σκοτώνονται σε συγκρούσεις με κτίρια στις ΗΠΑ. Ο κίνδυνος αυξάνεται όταν μεταναστεύουν και περνούν από τις πόλεις σε μεγάλους αριθμούς.

Όπως αναφέρει το BBC ακόμα οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει πλήρως γιατί το τεχνητό φως προσελκύει τα πουλιά, αν και για τα ταξίδια τους χρησιμοποιούν τη νύχτα τα αστέρια ως «πυξίδα» και την ημέρα τον ήλιο.

Πώς μειώθηκε η θνησιμότητα

Με την εφαρμογή του προγράμματος Lights Out -πλέον Lights Out, Texas!- η American National Insurance εφάρμοσε -και εξακολουθεί να υιοθετεί- την πολιτική απενεργοποίησης των εξωτερικών προβολέων και των εσωτερικών φώτων των κτιρίων της τη νύχτα κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης και φθινοπωρινής μεταναστευτικής περιόδου, σύμφωνα με το BBC.

H πρώτη συλλογή δεδομένων δείχνει ότι το Lights Out είναι αποτελεσματικό, λέει η Chloe Saucedo Crumley, υπεύθυνη για τις δημόσιες σχέσεις και τη δέσμευση στο Audubon Texas. Αφού παρακολούθησαν τα δυστυχήματα των πουλιών στο πανύψηλο McCormick Place του Σικάγο επί 20 χρόνια, οι ερευνητές διαπίστωσαν μείωση της θνησιμότητας των πουλιών κατά 60% όταν σβήνουν τα φώτα.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *