Εύφλεκτη είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με την διεθνή κοινότητα να βρίσκεται σε αναμονή της ισραηλινής απάντησης στο Ιράν , που από την πλευρά του προειδοποιεί ότι «και η παραμικρή ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν θα αντιμετωπιστεί με μια αυστηρή, εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση εναντίον όλων των δραστών».

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην επιβολή νέων κυρώσεων στο Ιράν, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα ψηφίσει αύριο Πέμπτη για το αίτημα των Παλαιστινίων να γίνουν κράτος-πλήρες μέλος του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα, μαίνονται οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, με τις IDF να βομβαρδίζουν προσφυγικό καταυλισμό, σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 ανθρώπους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Δείτε live

Δείτε live εικόνα από τη Μέση Ανατολή

Live όλες οι εξελίξεις στο in

08:06 Βομβαρδίστηκε καταυλισμός προσφύγων – Τουλάχιστον 13 νεκροί, ανάμεσά τους 7 παιδιά

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και επτά παιδιά, και άλλοι 25 τραυματίστηκαν μετά από βομβαρδισμό των Ισραηλινών δυνάμεων στον προσφυγικό καταυλισμό Al-Maghazi, στην Κεντρική Γάζα, την Τρίτη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, ενώ γίνεται λόγος για εκατοντάδες Παλαιστίνιους πρόσφυγες, οι οποίοι έτρεχαν προς κάθε κατεύθυνση να σωθούν.

Η επίθεση, πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα και ενώ τα παιδιά, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, έπαιζαν σε υπαίθριους χώρους.

08:00 Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή

Καλημέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Ισραήλ, Δυτική Όχθη και Ιράν, με ολόκληρη τη Μέση Ανατολή να κινδυνεύει να κατρακυλήσει σε μια περιφερειακή πολεμική σύγκρουση.

Διαβάστε για όσα προηγήθηκαν εδώ



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *