Συνάντηση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας (ΠΠΜ) με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δ .Κουρέτα πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη το απόγευμα στη Λάρισα με θέμα τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Μαγνησίας. Η ΠΠΜ παρέδωσε στον Περιφερειάρχη υπόμνημα με τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τους φορείς και τους πολίτες της Μαγνησίας και συζήτησε μαζί του ορισμένα από αυτά.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε να γίνουν το συντομότερο μετρήσεις διοξινών, φουρανίων, βαρέων μετάλλων και άλλων επικίνδυνων ουσιών, επί του εδάφους πέριξ της ΑΓΕΤ και στη Γορίτσα, καθώς και σε κτηνοτροφικά προϊόντα της περιοχής. Ο κ. Κουρέτας δήλωσε ότι είναι εν εξελίξει αυτή η διαδικασία.

Να γίνουν αναλύσεις ποιότητας πόσιμου νερού στις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ και πιο συγκεκριμένα σε εξασθενές χρώμιο και υδράργυρο. Το αίτημα έγινε αποδεκτό.

Να τοποθετηθούν και άλλοι σταθμοί αέριας ρύπανσης εκτός από τους τρεις που έχει ήδη εγκαταστήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σχετικά με τη βλάβη που έχουν παρουσιάσει οι δύο σταθμοί μέτρησης της Περιφέρειας ως προς τις μετρήσεις μικροσωματιδίων ο κ. Περιφερειάρχης ενημέρωση ότι τα αντίστοιχα στελέχη των σταθμών έχουν σταλεί για επισκευή.

Σχετικά με τα επιβαρυμένα νερά που έρχονται στον Παγασητικό μέσω της σήραγγας της Κάρλας και τις ανησυχίες των πολιτών ο κ. Κουρέτας ενημέρωσε ότι θα γίνουν μετρήσεις τον προσεχή Μάιο.

Η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα και η συνεργασία θα συνεχιστεί.

Το υπόμνημα που κατατέθηκε





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *