Το Brexit συνεχίζει να ταρακουνά την βιομηχανία των αγορών και των πέριξ αυτής επαγγελματιών, με την Goldman Sachs να είναι το τελευταίο παράδειγμα της μεγάλης αλλαγής που έχει φέρει η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οριστικοποιώντας τα σχέδια μετεγκατάστασής της μετά το Brexit, η Goldman Sachs μετέφερε τις κορυφαίες επενδυτικές και τραπεζικές εργασίες για ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές εταιρείες από το Λονδίνο στο Παρίσι.

Ο Dirk Lievens, ο οποίος είναι επικεφαλής του ομίλου χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Goldman για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, μετακόμισε στο Παρίσι τον περασμένο μήνα για να είναι πιο κοντά στους Ευρωπαίους πελάτες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι Financial Times.

Κερδίζει έδαφος το Παρίσι

Από τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ το 2016, η Goldman έχει αρχίσει να μετεγκαθιστά τις ομάδες διαπραγμάτευσης που επικεντρώνονται σε διαφορετικούς κλάδους από το Λονδίνο σε πόλεις της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Ο Lievens εντάχθηκε στη νέα ομάδα του ομίλου χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Goldman που έχει μετακομίσει στο Παρίσι, ενώ ένα προσωπικό του σκελετού παραμένει στο Λονδίνο για να εξυπηρετήσει τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Μέσης Ανατολής.

Πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit, οι χρηματοοικονομικές εταιρείες προειδοποίησαν ότι θα μπορούσαν να μεταφέρουν δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους από το Λονδίνο στην ηπειρωτική Ευρώπη, μειώνοντας το στάτους της βρετανικής πρωτεύουσας ως παγκόσμιου κόμβου.

Ενώ ο αριθμός των αποχωρήσεων δεν ήταν τόσο υψηλός όσο εκτιμούσαν οι χειρότερες προβλέψεις, πολλές αμερικανικές εταιρείες μετέφεραν σιγά σιγά ομάδες από το Λονδίνο και επέλεξαν να κάνουν νέες προσλήψεις στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Το Παρίσι έχει αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος κόμβος μέχρι στιγμής, με τράπεζες της Wall Street όπως η JPMorgan και η Bank of America να επιλέγουν τη γαλλική πρωτεύουσα για το κύριο ευρωπαϊκό κέντρο μετά το Brexit. Πολλές ομάδες όμως έχουν εγκατασταθεί στο Μιλάνο και στη Φρανκφούρτη, ενώ η Goldman εγκαταστάθηκε και στο Μόναχο.

Πηγή: OT



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *