Η θαλάσσια κυκλοφορία στα Στενά των Δαρδανελίων στην Τουρκία ξανάρχισε τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη προς Παρασκευή σήμερα, μετά τη σύντομη διακοπή της λόγω των προσπαθειών κατάσβεσης πυρκαγιάς σε πλοίο, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή υπηρεσία Tribeca (φωτογραφία, επάνω, από hurriyet.com.tr).

Συναγερμός για πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο του πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου Ak Discovery

Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στο πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου Ak Discovery με σημαία Μπαρμπάντος κατά τη διέλευσή του από τα Δαρδανέλια και η κυκλοφορία στο στενό διακόπηκε και προς τις δύο κατευθύνσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής.

«Συναγερμός για πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο ελήφθη από το 107 μέτρων πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου Ak Discovery που κινείται στην περιοχή του στενού των Δαρδανελίων, από την Αίγυπτο προς τη Βουλγαρία.

Αμέσως εστάλησαν στο πλοίο σωστικά σκάφη και ξεκίνησε η κατάσβεση της πυρκαγιάς. Το στενό είναι προσωρινά κλειστό και προς τις δύο κατευθύνσεις», ανέφερε το Λιμενικό Σώμα.

Ενας τραυματίας

Ο καπετάνιος ανέφερε το γεγονός στη Διεύθυνση του Κέντρου Υπηρεσιών Κίνησης Πλοίων των Δαρδανελίων, ενώ το πλήρωμα απομακρύνθηκε από το σκάφος.

Στην περιοχή στάλθηκαν τα ρυμουλκά Rescue-13 και Kural-3 της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ακτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε ένα άτομο μέλος του πληρώματος που μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Τσανάκαλε. Στο πλοίο επέβαιναν 14 άτομα πλήρωμα.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *