Ένα νέο βίντεο με δύο από τους ομήρους που εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς. Στο μονταρισμένο βίντεο διάρκειας τριών λεπτών, εμφανίζονται οι όμηροι Κιθ Σίγκελ 64 ετών και Όμρι Μιράν, 47 ετών.

Οι δύο όμηροι μιλούν στις οικογένειές τους και λένε ότι ελπίζουν σε μια συμφωνία, η οποία θα προβλέπει την επιστροφή τους και άλλων ομήρων στο Ισραήλ και στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση του Ισραήλ να κάνει ό,τι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση.

«Βρισκόμαστε σε κίνδυνο λόγω των βομβαρδισμών»

Το βίντεο δεν φέρει ημερομηνία, αλλά ο Μιράν λέει ότι κρατείται αιχμάλωτος εδώ και 202 ημέρες και ο Σίγκελ αναφέρεται τη γιορτή του Πάσχα, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα αποσπάσματα γυρίστηκαν πρόσφατα.

Το βίντεο ξεκινάει με δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ να υποστηρίζουν ότι η συνεχής στρατιωτική πίεση είναι ο μόνος τρόπος για την επιστροφή των ομήρων.

«Η στρατιωτική πίεση απέτυχε να απελευθερώσει τους φυλακισμένους γιους σας. Σκότωσε δεκάδες και δεν τους επέτρεψε να γιορτάσουν το εβραϊκό Πάσχα με τους αγαπημένους τους», αναφέρει η Χαμάς στην αρχή του βίντεο.

Στη συνέχεια εμφανίζονται ο Σίγκελ και ο Μιράν και απευθύνονται στις οικογένειές τους και λένε πως ευελπιστούν ότι σύντομα θα βρεθούν κοντά τους. Παράλληλα στέλνουν μήνυμα ώστε να συνεχιστούν οι διαδηλώσεις προκειμένου να πιεστεί ο Νετανιάχου και η κυβέρνησή του και να καταλήξουν σε συμφωνία με τη Χαμάς για να επιστρέψουν οι όμηροι.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια του βίντεο ο Σίγκελ δεν αντέχει και αρχίζει να κλαίει με λυγμούς. Ο Σίγκελ έχει διπλή υπηκοότητα καθώς είναι και πολίτης των ΗΠΑ. Αιχμαλωτίστηκε μαζί με τη σύζυγό του από το σπίτι τους στο κιμπούτς Κφαρ Αζά στις 7 Οκτωβρίου. Η σύζυγός του Αβίβα Σίγκελ απελευθερώθηκε αργότερα στο πλαίσιο της συμφωνίας του Νοεμβρίου.

Ο Μιράν αιχμαλωτίστηκε από το Κιμπούτς Νιρ Οζ επίσης κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Η Χαμάς έχει εκδώσει προηγουμένως πολλά παρόμοια βίντεο με ομήρους που κρατάει, σε κάτι που το Ισραήλ χαρακτηρίζει θλιβερό ψυχολογικό πόλεμο.

Το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων Οικογενειών αναφέρει ότι το σημάδι ζωής αποτελεί απόδειξη της ανάγκης από την πλευρά της κυβέρνησης «να κάνει τα πάντα για να εγκρίνει μια συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων πριν από την Ημέρα της Ανεξαρτησίας».

«Απαιτώ από τον πρωθυπουργό και όλους τους υπουργούς να είναι πιο ευέλικτοι στις διαπραγματεύσεις»

«Το όνομά μου είναι Κιθ Σίγκελ. Είμαι 64 ετών από το Κφαρ Αζά. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην οικογένειά μου, ότι τους αγαπώ πάρα πολύ. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι είμαι εντάξει και ελπίζω να είστε κι εσείς. Έχω ωραίες αναμνήσεις από το προηγούμενο εβραϊκό Πάσχα που γιορτάσαμε μαζί. Ελπίζω να υπάρξει η μεγαλύτερη έκπληξη και να μπορέσει να συμβεί ξανά», λέει αρχικά στο βίντεο ο Σίγκελ.

«Βρισκόμαστε σε κίνδυνο εδώ λόγω των βομβαρδισμών. Ζούμε έτσι εδώ και κάποιο καιρό και το μόνο που αναρωτιέμαι είναι μέχρι πότε. Νιώθω σαν να μας έχετε εγκαταλείψει. Απαιτώ από τον πρωθυπουργό και όλους τους υπουργούς να είναι πιο ευέλικτοι στις διαπραγματεύσεις για να φτάσουν σε μία συμφωνία ανταλλαγής ομήρων σύντομα. Αισθανόμαστε την καθυστέρηση και ότι μία συμφωνία πήρε πάρα πολύ καιρό. Μία συμφωνία για να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια και στις οικογένειές τους σύντομα, όπως απολαμβάνετε κι εσείς να βρίσκεστε κοντά στις οικογένειές σας. Έχω δει πολλές φορές τις διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ και στην Ιερουσαλήμ. Ελπίζω να συνεχίσετε αυτές τις διαδηλώσεις. Αντίο με την ελπίδα να συναντηθούμε σύντομα», καταλήγει.

«Θέλω να κάνετε ό,τι μπορείτε για να πιέσετε την κυβέρνηση με όλους τους δυνατούς τρόπους»

Από την πλευρά του ο 47χρονος Μιράν λέει: «Το όνομά μου είναι Όμρι Μιράν. Είμαι 47 από το κιμπούτς Νιρ Οζ. Αγαπημένη μου οικογένεια μου έχετε λείψει όλοι πάρα πολύ. Ο πατέρας μου, οι αδερφοί μου, η αδελφή μου, η γυναίκα μου η Αλισέι, οι αγαπημένες μου κόρες Ρονού και Άλμα. Αυτόν τον χρόνο δεν μπορέσαμε να γιορτάσουμε τίποτα μαζί εξαιτίας αυτού του αποτρόπαιου πολέμου. Ελπίζω τουλάχιστον ότι το επόμενο εβραϊκό Πάσχα θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε μαζί».

«Βρίσκομαι εδώ υπό την ομηρία της Χαμάς για περισσότερες από 202 ημέρες. Ζούμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες εν μέσω ισχυρών βομβαρδισμών. Είναι καιρός να φτάσετε σε μία συμφωνία που θα μας κάνει να επιστρέψουμε σπίτι ασφαλείς και ζωντανοί. Θέλω να κάνετε ό,τι μπορείτε για να πιέσετε την κυβέρνηση με όλους τους δυνατούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της συνέχισης των διαμαρτυριών. Με σκοπό να έχουμε διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε συμφωνία άμεσα», προσθέτει.

Το βίντεο καταλήγει με ένα μήνυμα της Χαμάς να γράφει απευθυνόμενο στον ισραηλινό λαό: «Οι Ναζί ηγέτες σας δεν ενδιαφέρονται για τη μοίρα των ομήρων γιων σας και τα συναισθήματά τους. Αντιληφθείτε το πριν να είναι πολύ αργά».

Μήνυμα του πατέρα του ομήρου στον Νετανιάχου

Μετά τη δημοσίευση του βίντεο ο πατέρας του Όμρι Μιράν, Ντάνι μίλησε στο πλήθος χιλιάδων ανθρώπων που βρέθηκαν στην πλατεία Ομήρων στο Τελ Αβίβ για να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση Νετανιάχου να πει το «ναι» σε μία συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων.

Ο Ντάνι Μιράν περιέγραψε πώς ένιωσε βλέποντας το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του γιου του από τη Γάζα. «Όπως το περίμενα, είχε γενειάδα. Επειδή δεν έχει τίποτα για να ξυριστεί. Είδα και κάτι άλλο – εξέτασα κάθε χιλιοστό της εικόνας – είδα ότι δεν πλένει ούτε τα δόντια του», προσέθεσε σύμφωνα με τους Times of Israel.

Ο Ντάνι, ο οποίος έχει αφήσει και ο ίδιος μούσι από τότε που απήχθη ο γιος του, ορκίζεται να το ξυρίσει μαζί με τον γιο του όταν επιστρέψει.

«Ελπίζω ότι τώρα θα υπάρξει πραγματικά μια συμφωνία», προσέθεσε και κάλεσε τον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ να «κάνει ένα μικρό βήμα για να τελειώσει την αιματοχυσία και για τους δύο λαούς».

«Δείξτε λίγη ανθρωπιά και το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ θα ανταποδώσει, είμαι σίγουρος γι’ αυτό», προσέθεσε απευθυνόμενος στον Σινουάρ.

Τέλος, απήθυνε έκκληση στον Μπενιαμίν Νετανιάχου και στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, να εγκρίνει οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά οποιαδήποτε συμφωνία, που είναι εφικτή. «Σας εκλιπαρώ, ένα αίτημα: Πάρτε την απόφαση τώρα», είπε χαρακτηριστικά.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *