Η καταστολή των κινητοποιήσεων των φοιτητών που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις σε αλληλεγγύη προς τη Γάζα, κάθε άλλο παρά έχει σταματήσει την εξάπλωση του «μικροβίου».

Οι εικόνες με αστυνομικούς να χτυπούν και να συλλαμβάνουν φοιτητές και καθηγητές προκαλούν μεγαλύτερη οργή και όλο και περισσότερες σχολές προσχωρούν σε αυτό που έχει ονομαστεί «Κατασκηνώσεις για την Παλαιστίνη».

Πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί που τάσσονται στο πλευρό των φοιτητών τους και διαμαρτύρονται για την άγρια καταστολή κατηγορώντας τα ιδρύματα των πανεπιστημίων και την κυβέρνηση.

Στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC), έγιναν επίσης 93 συλλήψεις ενώ η αστυνομία είναι παρούσα εντός και εκτός του κάμπους.

Η επίκουρη καθηγήτρια Αγγλικών Sarah Kessler συνέταξε μια επιστολή προς τους φοιτητές της καταδικάζοντας την αστυνομική παρουσία κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας της Τετάρτης, σημειώνοντας πως το πλαίσιο καταστολής και ποινικοποίησης ιδεών και δράσεων που έχει διαμορφωθεί ακυρώνει επί της ουσία την εκπαιδευτική λειτουργία.

«Αυτό δεν είναι το πανεπιστήμιο του οποίου θέλω να είμαι μέρος, και δεν φαντάζομαι ότι αρέσει ούτε σε εσάς»

Η ίδια ανακοίνωσε στους φοιτητές της ότι δεν θα διεξάγει τις τελικές εξετάσεις αλλά θα τους περάσει όλους με καλό βαθμό, καθώς όπως τονίζει δεν μπορούν να γίνουν εξετάσεις με τα «ελικόπτερα της αστυνομίας να πετούν πάνω από τα κεφάλια μας».

Η αστυνομία εισέβαλε στο USC

Καλεί επίσης τους φοιτητές της να ενημερωθούν και να διαβάσουν για όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη και στις σχολές των ΗΠΑ, παραπέμποντάς τους στις ομάδες που οργανώνουν τις κινητοποιήσεις, σημειώνοντας ότι αυτή η διαδικασία είναι βασικό κομμάτι της εκπαιδευτικής λειτουργίας.

Η ίδια ανάρτησε την επιστολή που έστειλε στους φοιτητές της στον προσωπικό της λογαριασμό στο X με εισαγωγή που έγραφε: Fuck it. #FreePalestine.

Η επιστολή της

Θα έχετε χωρίς αμφιβολία ακούσει – ακόμα κι αν δεν ήσασταν παρόντες – ότι την Τετάρτη η διοίκηση του πανεπιστημίου μας αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία στο κάμπους αντί να ανεχτεί τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στη γενοκτονία, πολλοί από τους οποίους έχουν αναλάβει χρέη προκειμένου να σπουδάσουν στο USC. 93 άτομα συνελήφθησαν, η πλειοψηφία των οποίων είναι φοιτητές και μέλη του προσωπικού.

Τις επόμενες ημέρες(…) η μετακίνηση εντός και εκτός της πανεπιστημιούπολης αστυνομεύτηκε όλο και περισσότερο.

Αυτό δεν είναι το πανεπιστήμιο του οποίου θέλω να είμαι μέρος, και δεν φαντάζομαι ότι αρέσει ούτε σε εσας.

Μπήκα σε αυτή τη δουλειά γιατί νοιάζομαι ουσιαστικά για την εκπαίδευση , αλλά βρίσκω τη λειτουργία του USC αφιλόξενη για την κριτική σκέψη και δράση αυτή τη στιγμή».

Πώς υποτίθεται ότι θα αφοσιωθούμε «κανονικά» στις τελευταίες εβδομάδες πριν τις εξετάσεις ενώ το πανεπιστήμιο ποινικοποιεί τους φοιτητές του επειδή αντιστέκονται στον πόλεμο και τους μαζικούς θανάτους και διαδηλώνουν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας;

Ακυρώνω τις τελικές εξετάσεις. Δεν χρειάζεται να δώσετε. Όλοι θα πάρουν έναν καλό βαθμό. Σας έχω πει από την αρχή εξάλλου ότι δεν με ενδιαφέρουν οι βαθμοί.

Σας παρακαλώ να διαβάσετε όσο περισσότερο μπορείτε για το τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια και στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Εάν θέλετε επισκεφτείτε το Founders Park στο κάμπους, όπου φοιτητές και εκπαιδευτικοί παρέχουν εκπαίδευση στον καθένα με έναν οργανικό τρόπο που δεν περιλαμβάνει εξετάσεις και βαθμούς.

Σας παρακαλώ να θυμάστε ότι η εκπαίδευση είναι ουσιαστικά το να ακούς, το να μαθαίνεις και το να συνεργάζεσαι- όχι για αριθμούς, ούτε για να σας λέει κάποιος με εξουσία (ο οποίος παρεμπιπτόντως πληρώνεται με τα δικά σας δίδακτρα) τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να λέτε.

Αλληλεγγύη, και ελπίζω να σας δω εκεί έξω».





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *