Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ υποστήριξε ότι το αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower» και το αντιτορπιλικό «USS Gravely» αποσύρθηκαν από την Ερυθρά Θάλασσα στην ανατολική Μεσόγειο και η ανακοίνωση της απόσυρσης δεν περιλαμβάνει τα αντιτορπιλικά «USS Mason» και «USS Philippine Sea» στην Ερυθρά Θάλασσα. Ανέφερε ότι το αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower» και το αντιτορπιλικό «USS Gravely» διέσχισαν σήμερα, Παρασκευή, τη διώρυγα του Σουέζ προς την ανατολική Μεσόγειο, αφού εγκατέλειψαν την Ερυθρά Θάλασσα.

Ο ιστότοπος «USNI News», που συνδέεται με το αμερικανικό ναυτικό, ανέφερε ότι η αναχώρηση του αεροπλανοφόρου «USS Dwight D. Eisenhower» από την Ερυθρά Θάλασσα αφήνει την περιοχή της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ χωρίς ομάδα αεροπλανοφόρων κρούσης ή έτοιμη αμφίβια ομάδα για πρώτη φορά από τον περασμένο Οκτώβριο.

Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες παραμονής στην Ερυθρά Θάλασσα, το USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) και το USS Gravely (DDG-107) διέσχισαν τη διώρυγα του Σουέζ την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Το Eisenhower, η ναυαρχίδα του Carrier Strike Group Dwight D. Eisenhower, και το Gravely βρίσκονται τώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με δελτίο τύπου των Αμερικανικών Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης-Αφρικής. Δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα παραμείνουν τα δύο πλοία στη Μεσόγειο.

Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες παραμονής στην Ερυθρά Θάλασσα, το USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) και το USS Gravely (DDG-107) διέσχισαν τη διώρυγα του Σουέζ την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Χωρίς αεροπλανοφόρο ή ομάδα αμφίβιας ετοιμότητας για πρώτη φορά από τον Οκτώβρη η Ερυθρά Θάλασσα

Η Ομάδα Κρούσης Αεροπλανοφόρων Eisenhower ή Ike όπως προτιμούν οι αμερικάνοι, αναπτύχθηκε στις 13 Οκτωβρίου και κατευθύνθηκε προς την Ερυθρά Θάλασσα, όπου συμμετείχε στην επιχείρηση Prosperity Guardian. Αεροσκάφη από το Ike και το Gravely κατέρριψαν αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Χούθι και πυραύλους κατά πλοίων ενώ βρίσκονταν στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του USNI News.

«Η Ομάδα Κρούσης Αεροπλανοφόρων Dwight D. Eisenhower έχει προσφέρει εξαιρετική ναυτική ισχύ στον 5ο Στόλο των ΗΠΑ τους τελευταίους πέντε μήνες», δήλωσε ο υποναύαρχος Marc Miguez, διοικητής της Ike CSG, στην ανακοίνωση. «Η επανένταξη στον 6ο Στόλο των ΗΠΑ είναι μόνο μια μικρή χειρονομία της ικανότητάς μας να προβάλλουμε μαχητική υπεροχή σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη».

Το Eisenhower αναμένεται να αντικατασταθεί από το Harry S. Truman Carrier Strike Group, το οποίο βρισκόταν στον Δυτικό Ατλαντικό για τη διεξαγωγή άσκησης, από τη Δευτέρα, σύμφωνα με το USNI News Fleet and Marine Tracker. Η αποχώρηση του Eisenhower από την Ερυθρά Θάλασσα αφήνει την περιοχή της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ χωρίς ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου ή ομάδα αμφίβιας ετοιμότητας για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, όταν ξεκίνησαν οι επιθέσεις των Χούτι μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και τον επακόλουθο ισραηλινό βομβαρδισμό της Γάζας.

Ο ηγέτης των Χούθι Σαγιέντ Αμπντούλ-Μαλίκ αλ Χούθι ανέβασε ανάρτηση στο Telegram την Πέμπτη για να επισημάνει την απομάκρυνση των αμερικανικών πλοίων από την Ερυθρά Θάλασσα. «Η αμερικανική ναυτική παρουσία έχει συρρικνωθεί και πολλά από τα πολεμικά πλοία της έχουν εξαφανιστεί και έχουν εξαπλωθεί στα περίχωρα της Ερυθράς Θάλασσας», ανέφερε.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *