Το Γραφείο Τύπου της Νέας Αριστεράς σχολίασε δηκτικά την εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook και ειδικά τις αναφορές του περί Ακροδεξιάς.

«Ο κ. Μητσοτάκης ήταν και είναι μέγας χορηγός της ακροδεξιάς», τιτλοφορεί χαρακτηριστικά την ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά, υπενθυμίζοντας τις συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και την επιλογή γνωστής τηλεοπτικής παρουσιάστριας η οποία «κάποτε ξέπλενε τον Κασιδιάρη με το σαπούνι του lifestyle».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Στην εβδομαδιαία του ανασκόπηση ο κ. Μητσοτάκης επαίρεται ότι το κόμμα του μάχεται τον ακροδεξιό φανατισμό όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Επαναλαμβάνει μάλιστα τόσο συχνά παρόμοιες δηλώσεις προσδοκώντας να τον πιστέψουμε.

Όμως έχουμε μνήμη και αυτή μας υπενθυμίζει πως ο κ. Μητσοτάκης ήταν και είναι μέγας χορηγός της ακροδεξιάς στη χώρα μας. Από τις συγκεντρώσεις εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπου κεντρικά στελέχη του κόμματός του συνυπήρχαν με τους βουλευτές τότε της ΧΑ, από την αποψίλωση και ενσωμάτωση στη Νέα Δημοκρατία προσώπων και μηχανισμών του ΛΑΟΣ, μέχρι τη συμπερίληψη στα ψηφοδέλτια του Φρέντη Μπελέρη (κλείσιμο ματιού στο ακροδεξιό ακροατήριο), της Ελεονώρας Μελέτη (τηλεπαρουσιάστριας που κάποτε ξέπλενε τον Κασιδιάρη με το σαπούνι του lifestyle) αλλά και την επαναφορά του χουντικού συνθήματος «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια», που συγκινεί το μεγαλύτερο κομμάτι της παράταξής του.

Ας μη συζητήσουμε για τις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές που είναι ο δεύτερος παράγοντας που οδηγεί ευάλωτα κομμάτια της κοινωνίας στην ακροδεξιά.

Ο αγώνας ενάντια στην ακροδεξιά και το φανατισμό μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιεί κάθε μέσο, συμπεριλαμβανομένων των νομικών, για να προστατέψει τη δημοκρατία από εγκληματικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή και τα υποπροϊόντα της. Κυρίως όμως είναι πολιτικός, και σ’ αυτή τη μάχη ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν συμμετέχουν».



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *