Εύκολο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Λαμία, με τους Ερυθρόλευκους παρά τις πολλές αλλαγές που έκανε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, να επικρατούν στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 4-1 για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Οι Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν ως κορυφαίο τον Ντάνιελ Ποντένσε που είχε γκολ και ασίστ, άνοιξαν το σκορ στο 24’ με τον Τσικίνιο, μετά από πάσα του βραχύσωμου μεσοεπιθετικού και στο 27’ έκαναν το 2-0 με τον Φραν Ναβάρο. Στο 52’ ο Ποντένσε πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, με τον Τόσιτς στο 64’ να μειώνει σε 3-1. Στις καθυστερήσεις ο Αλεξανδρόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση από τον Ντάνιελ Ποντένσε, με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό να έχει γκολ και ασίστ.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντι στη Λαμία και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο σπουδαίο εκτός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με την Άστον Βίλα (2/5) για τα ημιτελικά του Europa Conference League. Το πρώτο από τα δύο ματς που θα δώσουν οι δύο ομάδες, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη μια εβδομάδα (9/5) αργότερα στο Φάληρο.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε τον Ολυμπιακο με 4-2-3-1, έχοντας τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Κίνι, Ρέτσο, Βέζο και Ρίτσαρντς στην τετράδα της άμυνας. Οι Τσικίνιο και Έσε στα χαφ, με τους Μασούρα, Όρτα και Ποντένσε πίσω από τον Ναβάρο. Ο Λεωνίδας Βόκολος από την άλλη, ξεκίνησε τη Λαμία με την εξής 11άδα: Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης, Νούνιες, Μαρτίνεθ, Λέικ, Κοντονίκος, Τσιλούλης.

Προβάδισμα με Τσικίνιο

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει στροφές και να δημιουργεί ευκαιρίες. Στο 12’ ο Βέζο πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κοσέλεφ μπλόκαρε. Εννιά λεπτά αργότερα ο Μασούρας βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Λαμίας μπλόκαρε.

Στο 24’ ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Τσικίνιο, μετά από ασίστ του Ντάνιελ Ποντένσε. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Τσικίνιο να κάνει ανενόχλητος το 1-0.

Ναβάρο για το 2-0

Τρία λεπτά μετά το γκολ του Τσικίνιο, ο Φραν Ναβάρο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. Οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν ψηλά και έκλεψαν την μπάλα, με τον Έσε να κάνει την κάθετη στον Ισπανό επιθετικό και αυτός να εκτελεί τον Κοσέλεφ για το 2-0.

Στο 28’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά ο Τζανετόπουλος έκοψε την μπαλιά του Μασούρα, που προοριζόταν για τον Τσικίνιο, ο οποίος ήταν έτοιμος να σκοράρει σε κενό τέρμα. Στο 32’ ο Έσε σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 38’ οι Πειραιώτες απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος βρήκε χώρο και έκανε το διαγώνιο συρτό σουτ, αλλά η μπάλα «έγλειψε» το δοκάρι του Κοσέλεφ. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, ο Ιβηρας εξτρέμ έκανε ένα ακόμα σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας μπλόκαρε.

3-0 με Ποντένσε

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με τους Ερυθρόλευκους στο 50’ να δημιουργούν την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη.

Ο Όρτα εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από αριστερά, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κοσέλεφ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο,τι δεν κατάφερε ο Μασούρας, το έκανε ο Ποντένσε δύο λεπτά αργότερα. Ο Σιμόν έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο Ποντένσε μπήκε στη φάση και «κρέμασε» τον Κοσέλεφ για το 3-0 του Ολυμπιακού.

Στο 55’ ο Ποντένσε έβγαλε τον Μασούρα τετ α τετ με τον Κοσέλεφ, αλλά το πλασέ του έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Αλλαγές από τον Μεντιλίμπαρ, μείωσε ο Τόσιτς

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας, ο Μεντιλίμπαρ έκανε τις πρώτες του αλλαγές, με τους Άμπι και Αλεξανδρόπουλο να παίρνουν τις θέσεις των Ρέτσου και Τσικίνιο.

Στο 61’ η Λαμία απείλησε με διαγώνιο σουτ του Τσιλούλη, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-1 με σουτ του Τόσιτς.

Νέες αλλαγές από τον Μεντιλίμπαρ

Στο 74’ ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ελ Κααμπί και Ζέλσον Μαρτίνς αντί των Ναβάρο και Μασούρα. Δευτερόλεπτα μετά τις αλλαγές, ο Έσε δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Κοσέλεφ μπλόκαρε. Στο 78’ και στο 80’ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν με τους Αγιούμπ Ελ Κααμπί και Αντρέ Όρτα, αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Κοσέλεφ μπλόκαρε και στη δεύτερη το σουτ του Πορτογάλου έφυγε άουτ.

4-1 με Αλεξανδρόπουλο

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Αλεξανδρόπουλος, μετά από πάσα του Ελ Κααμπί, διαμόρφωσε το τελικό 4-1, βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν (59′ Τόσιτς), Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης, Νούνιες (46′ Τερεζίου), Μαρτίνεθ, Λέικ (84′ Τσιλιανίδης), Κοντονίκος (46′ Βασιλαντωνόπουλος), Τσιλούλης.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης – Κίνι, Ρέτσος (59′ Άμπι), Βέζο, Ρίτσαρντς – Έσε, Τσικίνιο (59′ Αλεξανδρόπουλος), Όρτα (84′ Ελ Αραμπί) – Μασούρας (74′ Ζέλσον Μαρτίνς), Ποντένσε, Ναβάρο (74′ Ελ Κααμπί).



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *