Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί στο Ισραήλ και στην Ιορδανία την Τετάρτη, την επομένη της συμμετοχής του σε σύνοδο κορυφής στη Σαουδική Αραβία με θέμα την επίλυση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (στη φωτογραφία του Reuters/Evelyn Hockstein, επάνω, ο κ. Μπλίνκεν αναχωρεί από τη στρατιωτική βάση Αντριους για τη Σαουδική Αραβία).

Ο Μπλίνκεν θα συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής στη Σαουδική Αραβία με θέμα την επίλυση της σύγκρουσης

Η περιοδεία αυτή ανακοινώθηκε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σε σχέση με διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για να σταματήσει η ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου.

Ο Μπλίνκεν θα επισκεφθεί το Ισραήλ καθώς και την Ιορδανία, διευκρίνισε το υπουργείο του, χωρίς περαιτέρω πληροφορίες για τους δύο αυτούς σταθμούς της περιοδείας του, την ώρα που το αεροσκάφος του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανεφοδιαζόταν με καύσιμα στην Ιρλανδία καθ’ οδόν προς τη Σαουδική Αραβία όπου θα παραμείνει τη Δευτέρα και την Τρίτη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Κανένα «μείζον πρόβλημα»

Νωρίτερα, η Χαμάς ανέφερε ότι δεν διαπίστωσε κανένα «μείζον πρόβλημα» σε σχέση με μια τελευταία πρόταση κατάπαυσης του πυρός σε συνδυασμό με την απελευθέρωση των ομήρων, με τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης στη Γάζα να δείχνουν σημάδια προόδου.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *