Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, στο γραφείο του Προέδρου του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής (ΤΜΒΣΠ), Καθ. Γ. Πρινιωτάκη, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ερευνητικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού, Τηλεματικής και Κυβερνοφυσικών Συστημάτων (ΕΗΑΤΚΣ), από τον Διευθυντή του Καθ. Δ. Κάντζο, και του διαπρεπούς επιστήμονα, ερευνητή κι εφευρέτη κ. Πέτρου Ζωγράφου (hellagen.gr).

Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει τη διεξαγωγή σεμιναρίων σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΤΜΒΣΠ, με θέματα αξιοποίησης του υδρογόνου για ενεργειακούς σκοπούς. Εκτός από τους δύο παραπάνω υπογράφοντες, στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ο Δρ. Ιωάννης Σπηλιόπουλος, συνεργάτης και νομικός σύμβουλος του κ. Π. Ζωγράφου, ο Καθ. Ευάγγελος Πάλλης, Διευθυντής του Τομέα 2 του ΤΜΒΣΠ, o Καθ. Θεόδωρος Γκανέτσος, Διευθυντής του Εργαστηρίου Μη-Καταστροφικών Ελέγχων και Μεθοδολογιών Διάγνωσης Συστημάτων (NDT-SD Lab), και τα μέλη του ΕΗΑΤΚΣ Δρ. Χρήστος Δρόσος (ΕΔΙΠ Α΄) και Δρ. Ευάγγελος Παπακίτσος (ΕΔΙΠ Α΄).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα ενέργειας και υδρογόνου, ενώ παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των συμβαλλομένων μερών, συνεργασίας η οποία ήδη άρχισε να αποδίδει καρπούς, καθώς το πρώτο σχετικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2/12/2023, σε φοιτητές του ΠΜΣ «Μη Επανδρωμένα Αυτόνομα και Τηλεκατευθυνόμενα Συστήματα».



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *