Το κατά πόσο είναι κατάλληλες για κολύμβηση οι ακτές του Παγασητικού και των Σποράδων και όχι μόνο θα απαντηθεί μετά και την αυτοψία από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την ΕΥΔ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ στις 13 Μάϊου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από χθες ξεκίνησαν δειγματοληψίες και από υπηρεσίες της Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τα σημεία είναι 100 και θα γίνονται δειγματοληψίες συχνά για να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα την τελευταία εβδομάδα του Μάϊου, ενώ η Περιφέρεια εμφανίζεται καθησυχαστική.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Βενέτη, που εξέφρασε την αγωνία του για την ενημέρωση των πολιτών σε ότι αφορά την ποιότητα των υδάτων. Ο κ. Βενέτης τόνισε ότι πρέπει άμεσα να γνωρίζουν οι πολίτες την ποιότητα νερών στις αστικές παραλίες, που λαμβάνουν και γαλάζια σημαία και ο Α. Μπέος δήλωσε πως η γαλάζια σημαία δεν σχετίζεται με την ποιότητα του θαλάσσιου νερού, αλλά με το εάν υπάρχουν ντουζιέρες και καθαριότητα.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *