Δειγματοληπτικοί έλεγχοι γίνονται στα νερά του Παγασητικού, προκειμένου να κριθεί η καταλληλότητά τους, ενόψει της κολυμβητικής περιόδου.

Η κα Άννα- Μαρία Παπαδημητρίου, αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βόρειων Σποράδων, είπε ότι προς το παρόν, δεν υπάρχει δειγματοληψία που να παρουσιάζει πρόβλημα, ωστόσο, θα γίνουν και πιο εκτεταμένες καθ’όλη την περίοδο του καλοκαιριού, ώστε να έχουν τη σιγουριά τόσο οι κάτοικοι όσο και οι τουρίστες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ο κ. Χρήστος Βενέτης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, είπε ότι τα νερά του Παγασητικού έχουν ένα σύστημα αυτοκάθαρσης κάθε 25 ημέρες, ενώ χαρακτήρισε θετική αλλά καθυστερημένη την πρόσκληση του Δήμου για τις μετρήσεις της ποιότητας του νερού και της καθαρότητας των ακτών στον Παγασητικό, καθώς ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να γίνει ένα μήνα πριν την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου, η οποία ξεκινάει επίσημα την 1 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον κ. Βενέτη, η περιοχή έχει μεγάλο αριθμό χειμερινών κολυμβητών, ενώ φέτος ο καιρός ήταν ζεστός και αρκετοί συμπολίτες του, χωρίς καν να είναι χειμερινοί κολυμβητές ήδη ξεκίνησαν τα θαλάσσια μπάνια, ενώ πρόσθεσε: “Πρέπει να προσέξουμε ως κόρη οφθαλμού τον τουρισμό.”
Αρμόδια αρχή για τις αναλύσεις έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ωστόσο, ο Δήμοι είναι διαχειριστές των ακτών, ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι για τον λόγο αυτό, οι Δήμοι είναι αυτοί που κάνουν τις διαδικασίες ώστε οι ακτές να έχουν Γαλάζιες Σημαίες, δηλαδή πιστοποιημένα παρέχουν καθαρά νερά και ανέσεις (ναυαγοσώστες, δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης) στους επισκέπτες.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *