Σύμφωνα με υπαλλήλους νοσοκομείου που μίλησε το CNN, 22 άνθρωποι, ανάμεσά τους τουλάχιστον ένα βρέφος και ένα νήπιο, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή πάνω από τη Ράφα, στη Γάζα, τη νύχτα προς Δευτέρα. Οι νεκροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Abu Youssef Al Najjar στη Ράφα μετά την επίθεση, καθώς οι οικείοι τους συγκεντρώθηκαν για το τελευταίο αντίο.

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε για το CNN στο προαύλιο του νοσοκομείου δείχνει αρκετές σακούλες με πτώματα να είναι τοποθετημένες στο έδαφος με δεκάδες αγωνιούντες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων άνδρες, γυναίκες και παιδιά, να συνωστίζονται γύρω από τους εκλιπόντες αγαπημένους τους. Οι άνθρωποι φαίνονται να σκύβουν πάνω από τις σακούλες με τα πτώματα, ενώ κάποιοι χαϊδεύουν τα άψυχα σώματα των αγαπημένων τους. Τουλάχιστον το κεφάλι ενός μωρού φαίνεται να προεξέχει από μια σακούλα, καθώς η γυναίκα δίπλα του φωνάζει: «Όλη μου η οικογένεια χάθηκε».

Ο θείος του μωρού, Mahmoud Abu Taha, κουβαλούσε το άψυχο σώμα του 1 έτους, ενώ μιλούσε στην κάμερα, λέγοντας ότι οι γονείς του προσπαθούσαν να κάνουν παιδιά για 10 χρόνια πριν γεννηθεί. «Καθόμασταν στα σπίτια μας και δεν κάναμε τίποτα. Ήταν απροσδόκητο όταν χτύπησαν το σπίτι. Όλοι κοιμόντουσαν στα κρεβάτια τους οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ήταν εκτοπισμένοι ήταν γυναίκες και παιδιά», είπε.

Σηκώνοντας το σώμα του μικρού αγοριού στην κάμερα, ο Mahmoud Abu Taha φωνάζει: «Αυτόν στοχοποιούν. Αυτός είναι ο στόχος τους. Αυτή είναι η γενιά που ψάχνουν. Αυτή είναι η ασφαλής Ράφα».

Επεξεργαστήκαμε την φωτογραφία που εμφανίζει ένα νήπιο 4-5 ετών νεκρό ανάμεσα στις σορούς των συγγενών του που θρηνούν τα μέλη που έχασαν.

Παραδοχή του Ισραήλ για χτύπημα ενα ντίον πολιτών με το πρόσχημα πως οι «τρομοκράτες» βρίσκονταν ανάμεσα σε αμάχους

Απαντώντας σε αίτημα του CNN για σχολιασμό σχετικά με το χτύπημα στη Ράφα τη Δευτέρα, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι τα μαχητικά τους αεροσκάφη «έπληξαν τρομοκρατικούς στόχους όπου οι τρομοκράτες δρούσαν μέσα σε μη στρατιωτική περιοχή στη νότια Γάζα. Οι IDF θα συνεχίσουν να ματαιώνουν την τρομοκρατική δραστηριότητα και να προστατεύουν τους Ισραηλινούς πολίτες, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», προστίθεται.

Το CNN δεν μπορεί να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς αυτούς.

Ένα άλλο μέλος της οικογένειας Αμπού Τάχα λέει στο βίντεο ότι 10 συγγενείς του σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή. Ορισμένοι από τους συγγενείς του είχαν αρχικά εκτοπιστεί από το Χαν Γιουνίς, όπου αρκετοί από αυτούς σκοτώθηκαν σε προηγούμενη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Οι εναπομείναντες λίγοι που είχαν φύγει από το Χαν Γιουνίς για την ασφάλεια της Ράφα σκοτώθηκαν τώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, λέει.

«Κοιμόντουσαν στα σπίτια τους όταν χτύπησε η αεροπορική επιδρομή γύρω στις 12:20 π.μ… πουθενά δεν είναι ασφαλές. Ολόκληρη η Λωρίδα της Γάζας είναι στόχος», δήλωσε στο CNN.
Κάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να σταματήσει τον πόλεμο, λέγοντας ότι «θέλουμε να ζήσουμε. Θέλουμε ειρήνη. Αρκετά με την αραβική αιματοχυσία».



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *