Το Μεγάλο Σάββατο

Εάν ένα παιδί δεν τρώει μαγειρεμένο φαγητό, μπορείτε πάντα να φτιάξετε πιο φιλικά προς το παιδί μαγειρεμένα φαγητά χρησιμοποιώντας μόνο κρέας, όπως κατσίκι, αρνί, εντόσθια ή κοτόπουλο αντί για συκώτι, για παράδειγμα. Τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλου κάνουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα που αρέσει στα περισσότερα παιδιά. Φυσικά, στα παιδιά που έχουν φάει το συνηθισμένο τους γεύμα το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, μπορείτε να δώσετε κάτι πιο ελαφρύ να φάνε το βράδυ της Ανάστασης, που είναι επίσης αρκετά αργά. Ένα βραστό αυγό (ομελέτα από πριν θα τα ευχαριστούσε), μια απλή σαλάτα και μια φέτα ψωμί, για παράδειγμα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο το κρέας πρέπει να μαγειρευτεί ούτε τη νύχτα της Ανάστασης. Τα παιδιά και όλοι οι άλλοι τρώνε κρέας τις Κυριακές.

Κυριακή του Πάσχα

Το γάλα με τσουρέκι ή μπισκότα αποτελεί ένα πλήρες πρωινό.

Φυσικά, αυτό είναι ακόμη καλύτερο αν το τσουρέκι ή τα μπισκότα είναι σπιτικά και όλα τα συστατικά, ιδίως τα λίπη και τα έλαια, είναι καλής ποιότητας. Μην αφήνετε τα παιδιά να τρώνε απεριόριστες ποσότητες πασχαλινών λιχουδιών μέχρι το μεσημέρι, όταν θα έχει στρωθεί ένα πλούσιο πασχαλινό τραπέζι. Ξεγελάστε τα με λιχουδιές όπως φρούτα ή, αν τους αρέσουν τα λαχανικά, δώστε τους καρότα και αγγούρια όταν φτιάχνετε σαλάτες.

Πασχαλινό τραπέζι

Αν τα παιδιά τρώνε αρνί ή κατσίκι, όλη η οικογένεια μπορεί να φάει το ίδιο κρέας. Διαφορετικά, η ασφαλέστερη επιλογή είναι ένα χάμπουργκερ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά είναι πολύ πιο ευτυχισμένα τρώγοντας χάμπουργκερ παρά τρώγοντας ολόκληρο ψητό κρέας. Το πιάτο ενός παιδιού πρέπει πάντα να συνοδεύεται από μια σαλάτα. Μια μικρή μερίδα ψητής πατάτας είναι αποδεκτή. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα της πατάτας, ειδικά όταν μαγειρεύεται με λιπαρά κρέατα όπως το αρνί, καθώς απορροφά την περιεκτικότητα σε λίπος και είναι λιγότερο εύπεπτη. Επομένως, χρησιμοποιήστε τις πατάτες με φειδώ.

Για να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά δεν αισθάνονται ότι τους λείπει κάτι, είναι καλύτερο να βάζετε λίγο από όλα στο πιάτο και σε πολύ μικρές μερίδες. Το ένα τέταρτο του πιάτου θα πρέπει να είναι κρέας ή άλλη πρωτεϊνούχα τροφή, π.χ. αυγά (όχι απαραίτητα ολόκληρα), λίγο κοτόπουλο αν αρέσει στα παιδιά, το άλλο τέταρτο θα πρέπει να είναι υδατάνθρακες (πατάτες ή ρύζι, ή ακόμα και πίτα ή ψωμί) και το άλλο μισό θα πρέπει να είναι σαλάτα. Υπάρχουν πολλές επιλογές στο πασχαλινό τραπέζι, γι’ αυτό φτιάξτε ένα πιάτο μαζί με το παιδί σας και ρωτήστε το τι θέλει και τι δεν θέλει. Αν στο παιδί σας αρέσει πολύ το τζατζίκι, το οποίο είναι επίσης ο πρωταγωνιστής του πασχαλινού τραπεζιού, δεν χρειάζεται να το φτιάξετε με λιπαρό γιαούρτι. Επιλέξτε στραγγιστό γιαούρτι με 2% περιεκτικότητα σε λιπαρά και θα είναι εξίσου νόστιμο και πολύ πιο ελαφρύ.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *