Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνιάστηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη, τον Αύγουστο του 2022 στη Σάμο.

Το θύμα, κάτοικος Παλαιοκάστρου Σάμου, είχε εντοπιστεί νεκρό από τον γιο του σε ερημική τοποθεσία κοντά στην Ψιλή Άμμο, αφού είχε αργήσει να επιστρέψει στο σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη σήμερα (30-04-2024) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Σάμο, με σχετικό ένταλμα δικαστικής Αρχής, 48χρονος, ελληνικής καταγωγής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 48χρονος δράστης, βραδινές ώρες της 04-08-2022 πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο το θύμα και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον χώρο του εγκλήματος και σε συνδυασμό με μαρτυρικές καταθέσεις, αλλά και ειδικές ανακριτικές πράξεις, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορουμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Το γραφείο του Αλέξη Κούγια ανέλαβε την υπεράσπιση του φερόμενου ως δράστη

Με ανακοίνωσή του, το γραφείο του Αλέξη Κούγια αποκάλυψε ότι αναλαμβάνει την υπεράσπιση του φερόμενου ως δράστη:

«Σήμερα μας ανετέθη η υπεράσπιση, μαζί με τον Δικηγόρο Σάμου κο Δημήτριο Χούλη, του κατηγορουμένου Γ.Β. για μια ανθρωποκτονία που τελέστηκε στις 5.8.2022 στη Σάμο.

Αναλύσαμε τη δικογραφία και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε έκπληκτοι από την ακραία προχειρότητα, με την οποία δύο αστυνομικοί της Υποδιευθύνσεως Ασφαλείας Σάμου ανέλυσαν δήθεν ένα προανακριτικό υλικό, από το οποίο δεν υπάρχει κανένα στοιχείο συμμετοχής του κου κατηγορουμένου σε αυτή την ανθρωποκτονία και συγκεκριμένα δεν υπάρχει ούτε ένας μάρτυρας, δεν υπάρχουν αποτυπώματα, δεν υπάρχουν στοιχεία DNA, το δε όπλο του εγκλήματος δεν είχε καμία σχέση με τον κατηγορούμενο και τα όπλα που νομίμως από χρόνια έχει στην κατοχή του, αλλά το κυριότερο απ’ όλα, η αστυνομία επί δύο χρόνια δεν κατάφερε να βρει έστω και ένα απλοϊκό κίνητρο, για να τελέσει ο κ. κατηγορούμενος τη συγκεκριμένη πράξη.

Η μόνη αιτιολογία της εμπλοκής του κατηγορουμένου σε αυτή την υπόθεση κατά την Αστυνομική Διεύθυνση Β. Αιγαίου είναι ότι στην περιοχή εκείνη έχουν μόνιμη κατοικία αυτός και οι γονείς του.

Ο κατηγορούμενος είναι ευυπόληπτο πρόσωπο της κοινωνίας της Σάμου, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αστυνομικές, εισαγγελικές και δικαστικές αρχές ούτε για μια τροχαία παράβαση, εν αντιθέσει με άλλους υπόπτους, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στην έκθεση αναλύσεως της αστυνομίας, είναι πατέρας ενός αγοριού 8 ετών, νυμφευμένος με μια ευυπόληπτη κυρία, η οποία, όπως και αυτός, εργάζεται σε γνωστή επιχείρηση της Σάμου, έχει ένσημα για περισσότερα από 30 χρόνια και φορολογικές δηλώσεις με σημαντικά ποσά, είναι κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας, είναι ιδιοκτήτης δύο αυτοκινήτων, δύο μοτοσικλετών και δύο τρακτέρ και όλη η κοινωνία της Σάμου είναι έτοιμη να καταθέσει ως μάρτυρας υπερασπίσεώς του.

Μας κάνει εντύπωση η επιπολαιότητα των αστυνομικών, οι οποίοι παραπλάνησαν την κα Τακτική Ανακρίτρια Σάμου, η οποία διεξάγει την ανάκριση, και έτσι εξεδόθη σε βάρος του κατηγορουμένου ένταλμα συλλήψεως, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος και θα απαλλαγεί δια βουλεύματος».



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *