Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν και τα κομματικά επιτελεία έχουν ήδη αρχίσει την καμπάνια τους για την προεκλογική περίοδο που ακολουθεί. Το αφήγημα που προωθεί το κυβερνών κόμμα είναι ότι η προσεχής κάλπη πρέπει να δώσει εντολή για πολιτική σταθερότητα και συνέχεια στην πορεία προόδου που ακολουθεί η χώρα.

Άλλωστε οι εκλογές αυτές έχουν αποκτήσει χαρακτήρα εθνικών εκλογών, με τον ίδιο τον Μητσοτάκη να έχει ορίσει τον πήχη που κατέγραψε η ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη δώσει φύλλο πορείας σε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να πάνε στις περιφέρειες, όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως υπάρχει διαρροή ψήφων και μείωση της δυναμικής.

Με το φύλλο πορείας ανά χείρας

Η στρατηγική της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Δώδεκα κυβερνητικά στελέχη έλαβαν από ένα φύλλο πορείας προκειμένου να κατευθυνθούν στις 12 από τις 13 περιοχές της χώρας. Από τις περιφέρειες λείπει η Αττική, για την οποία υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός, με συχνές επισκέψεις του πρωθυπουργού σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου.

Ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να κατευθυνθεί στην Κεντρική Μακεδονία προκειμένου να συσπειρώσει τους καραμανλικούς. Για τη Δυτική Μακεδονία έχει επιλεγεί ο Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να συσπειρώσει την δεξιά πτέρυγα, ενώ ο Μάκης Βορίδης πήρε φύλλο πορείας για την Πελοπόννησο.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός συναντά τους βουλευτές, θέλοντας να δώσουν τη μάχη στη πρώτη γραμμή, ανακόπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις διαρροές, αλλά και την επανάπαυση, καθώς οι βουλευτές δεν έχουν το κίνητρο του σταυρού σε αυτήν την εκλογική μάχη.

Βέβαια, το γεγονός πως ο πρόεδρος του κόμματος βλέπει τους κυβερνητικούς βουλευτές δίνει και το μήνυμα πως στο πίσω μέρος του μυαλού του ετοιμάζει αλλαγές στη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος μετά την μάχη των ευρωεκλογών. Την ίδια ώρα αυτό είναι και ένα κίνητρο για τους υπουργούς που έχουν χαμηλές αποδόσεις και θέλουν να διατηρήσουν την θέση τους.

Στο βάθος… ανασχηματισμός

Από ότι όλα δείχνουν αμέσως μετά το τέλος της εκλογικής μάχης, δεν αποκλείεται να υπάρξει ένας μεγάλος ανασχηματισμός, ιδιαίτερα αν συνυπολογίσει κανείς πως μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου, ο Μητσοτάκης δεν προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις.

Τέλος, στην συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το σενάριο αυτό, λέγοντας πως: «∆εν είναι όµως αυτή τη στιγµή κάτι το οποίο έχω στο µυαλό µου. Στο µυαλό µου έχω την εκλογική αναµέτρηση και όλα τα στελέχη συστρατεύονται σε αυτή την προσπάθεια».



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *