Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζεται από διάφορες πλευρές για τον νέο κύκλο διαπραγματεύσεων για εκεχειρία στη Γάζα, με τους μεσολαβητές να πιέζουν τη Χαμάς να δεχτεί την πρόταση.

Η παλαιστινιακή οργάνωση αναμένεται να απαντήσει γραπτά σήμερα ενώ αξιωματούχοι της δήλωσαν ότι το Ισραήλ συνεχίζει να αρνείται μία μόνιμη εκεχειρία.

Οι εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου έχουν πάρει συνεντεύξεις από το προσωπικό δύο νοσοκομείων της Γάζας όπου βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δύο ανώνυμες πηγές.

Οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδήλωναν στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια αψήφησαν το τελεσίγραφο για να διαλύσουν τον καταυλισμό τους και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Δείτε live

Όλες οι εξελίξει στο in

08:46 Αστυνομικοί της Αριζόνας αφαιρούν με τη βία από γυναίκα το χιτζάμπ σε φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση

Η αστυνομία στην Αριζόνα αφαίρεσε με τη βία τη μαντίλα μιας γυναίκας που συμμετείχε σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, σύμφωνα με βίντεο που μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δημοσιογράφο του ABC 15 στην Αριζόνα.

Το Συμβούλιο Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων (CAIR) ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό και καταδίκασε τις αναφερόμενες ενέργειες της αστυνομίας, η οποία φέρεται να αφαίρεσε τα χιτζάμπ από πολλές γυναίκες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

«Η Πρώτη Τροπολογία εγγυάται την ελεύθερη άσκηση της θρησκείας. Η αστυνομία δεν μπορεί να αναστείλει αυτό το δικαίωμα», δήλωσε ο Azza Abuseif, εκτελεστικός διευθυντής του παραρτήματος του CAIR στην Αριζόνα.

08:37 Συνεχίζεται το σφυροκόπημα της Γάζας

Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Δυτική Όχθη και Ισραήλ.

Διαβάστε όλα όσα προηγήθηκαν εδώ 





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *