Μια στάση λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη μετατράπηκε σε μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη όπου οι πολίτες μπορούν να διαβάσουν ένα βιβλίο περιμένοντας το λεωφορείο τους, μετατρέποντας έτσι το χρόνο αναμονής τους σε μια ιδιαίτερη ψυχαγωγική εμπειρία.

Συγκεκριμένα, στη στάση των λεωφορείων στην πλατεία της Καρδίας, λειτουργεί άτυπα μία δανειστική βιβλιοθήκη που έστησαν κάτοικοι της περιοχής εθελοντικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, οι επιβάτες που αναμένουν το λεωφορείο, μπορούν να ψάξουν ένα βιβλίο που θα τους κάνει εντύπωση και να το διαβάσουν μέχρι να φτάσει το λεωφορείο, ώστε να περάσει ευχάριστα η ώρα. Ή μπορούν να το πάρουν μαζί τους αφήνοντας όμως ένα άλλο!

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η στάση-βιβλιοθήκη βρίσκεται στην πλατεία της Καρδίας και διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από βιβλία ποίησης, λογοτεχνίας αλλά και κάποια εγκυκλοπαιδικού ή επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Η συγκεκριμένη στάση είναι δημιούργημα εθελοντών και κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι μετέτρεψαν μία παλιά και κατεστραμμένη στάση σε ένα «στολίδι».

Η στάση βάφτηκε, καθαρίστηκε και στα ράφια που κατασκευάστηκαν, τοποθετήθηκαν βιβλία για τους πολίτες που περιμένουν το λεωφορείο.

Όμορφες ζωγραφιές, όπως μπορεί κανείς να δει στις φωτογραφίες και το σχετικό βίντεο, κοσμούν το εσωτερικό της και ταξιδεύουν τους επιβάτες όχι απλώς στον συγκεκριμένο προορισμό τους αλλά νοερά σε ολόκληρο τον κόσμο!

Παρόμοιες στάσεις κατασκευάστηκαν και στο Φίλυρο πριν μερικά χρόνια, ωστόσο πλέον βρίσκονται σε όχι τόσο καλή κατάσταση.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *