Σηκώνουν ψηλά στον ΣΥΡΙΖΑ το επίμονο ζήτημα των υψηλών τιμών σε βασικά προϊόντα και «υπόσχονται» μετά το Πάσχα να ανεβάσουν περαιτέρω τους τόνους και να ρίξουν το αντιπολιτευτικό βάρος στην ακρίβεια το οποίο αποτελεί και την νούμερο ένα «πληγή» για τα νοικοκυριά και την κυβέρνηση.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για μάχη κατά της ακρίβειας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εστιάσει σε αυτό αμέσως, εξειδικεύοντας ένα προς ένα τα κοστολογημένα μέτρα που περιλαμβάνονται στην Πρόταση Νόμου, η οποία κατατέθηκε την Πρωτομαγιά από την κοινοβουλευτική ομάδα.

«Αυτό που με στενοχωρεί καμιά φορά είναι ότι χρησιμοποιούμε τη λέξη ΄΄φιλότιμο΄΄»

Το σήμα έδωσε η επίσκεψη  του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη στην Βαρβάκειο Αγορά, το πρωί της Μ. Πέμπτης, ο οποίος είχε συνομιλίες με τους καταστηματάρχες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε την πρόταση 10 σημείων για τη μείωση του ΦΠΑ, του ειδικού φόρου στα καύσιμα αλλά και το «φρένο» στην αισχροκέρδεια. Χαρακτηριστικός, όπως λένε από το κόμμα,  είναι και ο διάλογος που ακολούθησε, όταν ο καταστηματάρχης είπε στον Στέφανο Κασσελάκη: «Πρέπει να είμαστε απατεώνες για να επιβιώσουμε;». Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του απάντησε: «Έτσι είναι… Αυτό που με στενοχωρεί καμιά φορά είναι ότι χρησιμοποιούμε τη λέξη ΄΄φιλότιμο΄΄. Έχω δει πολύ φιλότιμο, από πολλούς σε όλη τη χώρα, σε νοσηλευτές, σε διασώστες, σε πυροσβέστες… Σε ανθρώπους που σπάνια ακούνε ευχαριστώ και δεν αμείβονται όσο θα έπρεπε. Και ταυτόχρονα, έχουμε και μια άλλη έκφραση στην Ελλάδα που λέει “με τον Σταυρό στο χέρι”. Πρέπει να μπει αυτή η χώρα σε τάξη».

Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη, αναφερόμενη στην Πρόταση Νόμου, δήλωσε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως ακριβώς είχε δεσμευτεί, κατέθεσε πρόταση νόμου για την συνολική αντιμετώπιση της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας.

Πρόσθεσε ότι είναι κοστολογημένη, σαφή και άμεσα εφαρμόσιμη. Αυτή η πρόταση νόμου αποδεικνύει την αξιοπιστία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, καθώς περιλαμβάνει όλα τα μέτρα, τα οποία  έχουμε ήδη καταθέσει στον δημόσιο διάλογο. «Ήρθε η ώρα ο κ. Μητσοτάκης να αποδείξει αν είναι με την κοινωνία ή με τους κερδοσκόπους», υπογράμμισε.

Στην Κέρκυρα για το Πάσχα ο Κασσελακης

Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναχώρησε για την Κέρκυρα όπου θα περάσει τις μέρες του Πάσχα. Σύμφωνα με πηγές ο κ. Κασσελάκης θα κάνει  σειρά συναντήσεων με τοπικούς  παράγοντες και κατοίκους του νησιού.

Ειδικότερα, το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ,  στην Πλατεία Ανουντσιάτα, στην συνέχεια, μία ώρα μετά,  θα παρακολουθήσει την πρόβα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας και στις 9.30 θα ακολουθήσει περίπατος  στα σοκάκια της παλιάς πόλης

Την Μεγάλη Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Περιφερειαρχη στην έδρα της Περιφέρειας  και στις 12 το μεσημέρι με τον  Δήμαρχο Κέρκυρας καθώς και με τους Δημάρχους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας στο Δημαρχείο  SanGiacomo.

Στις 14:00 θα επισκεφθεί το  Αχίλλειο και στις 22:00 θα παρακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου της  Μητροπολης.

Στις 9 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου θα βρεθεί στην περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Σπυρίδωνα και στις 11 θα πάρει μέρος στο έθιμο των «Μπότηδων» από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα κάνει  Ανάσταση στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής παρακολουθώντας από τις 11 το βράδυ την  πομπή και την τελετή στην Κεντρική Πλατεία,

Ανήμερα του Πάσχα θα επισκεφθεί στο Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας ενώ την Δευτέρα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στους Παξούς.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *