Βολές στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει και την καλπάζουσα ακρίβεια που επηρεάζει τους καταναλωτές εξαπολύει ο τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Β’3 Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς.

Όπως τονίζει ο Νίκος Παππάς, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει το δόγμα «μισό αρνί, μισή τιμή» ως άμυνα του καταναλωτή στην ακρίβεια, αφού η ίδια αρνείται να μειώσει τους έμμεσους φόρους».

«Μισό βήμα θα το έκανε για τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας»

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «ο κ. Χατζηδάκης μιλά για «λεφτόδεντρα» του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όταν υπάρχουν: 4 δισ. ευρώ υπερπλεόνασμα του 2022 και του 2023 και 10,3 δισ. ευρώ κέρδη των εισηγμένων στο χρηματιστήριο στο απυρόβλητο».

Καταληκτικά ο Νίκος Παππάς τονίζει πως «μισή βούληση να είχε ο κ. Χατζηδάκης, μισό βήμα θα το έκανε για τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας».

Κράτος Δικαίου και οικονομική πολιτική τα βασικά ζητήματα των ευρωεκλογών, λέει ο Παππάς

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιθυμεί να διεξάγει ένα πολιτικό πείραμα. Ένα πείραμα υπερσυγκέντρωσης του τρόπου λήψης των αποφάσεων και άσκησης των εξουσιών, που έρχεται σε σύγκρουση με το Κράτος Δικαίου, ταυτόχρονα με μια οικονομική στρατηγική που έχει στο επίκεντρο την υπερσυγκέντρωση της οικονομικής δραστηριότητας», είχε τονίσει τις προηγούμενες μέρες ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Όπως σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «αυτά τα ζητήματα, η απαξίωση των αρχών του Κράτους Δικαίου και η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, θα βρεθούν στο επίκεντρο εν όψει ευρωεκλογών».

Ακολούθως συμπλήρωσε ότι «με την παρουσίαση του οικονομικού μας προγράμματος δεν ήρθε μόνο η δημοσκοπική μας ανάκαμψη, αλλά άνοιξε και η συζήτηση για όσα συζητά και βιώνει η κοινωνία. Που ακούει για πτώση του πληθωρισμού, αλλά δεν βλέπει μείωση τιμών, καθώς το μόνο που έχουμε είναι μείωση του ρυθμού αύξησής τους».

Ερωτηθείς ανέφερε ότι η διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης δεν αποδίδει προς όφελος της κοινωνίας και ότι «παρότι το Ταμείο θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία για τη χώρα, αυτή η ευκαιρία χάνεται». Κατά τον ίδιο, η έρευνα της Ευρωπαίας Εισαγγελέως για τα 2,5 δισ. ευρώ έργα αποτυπώνει ακριβώς τις επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *