Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο από τον θάνατο του θρυλικού Σέσαρ Λουίς Μενότι! Σε ηλικία 85 ετών ο Αργεντινός προπονητής άφησε την τελευταία του πνοή σκορπώντας θλίψη στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους.

Ο Μενότι ήταν ο τεχνικός που οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 1978, επίτευγμα που ήταν και το σπουδαιότερο στην καριέρα του. Κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο με την Μπαρτσελόνα ενώ κατά τη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας πέρασε επίσης από τους πάγκους των Πενιαρόλ, Μπόκα Τζούνιορς, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρίβερ Πλέιτ, εθνική Μεξικό, Ιντεπετιέντε, Σαμπντόρια, Ροσάριο Σεντράλ και Τέκος.

Ως ποδοσφαιριστής ο Μενότι αγωνίστηκε σε Ροσάριο Σεντράλ, Ράσινγκ, Μπόκα Τζούνιορς, Νιου Γιορκ Τζένεραλς, Σάντος και Ζουβεντούδ. Πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες φυσιογνωμίες της εποχής του και θα έχει για πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Αργεντινών.

Τα τελευταία χρόνια, από το 2019 και έπειτα κατείχε συμβουλευτικό ρόλο στην εθνική Αργεντινής, όντας στο πλάι του Λιονέλ Σκαλόνι και έζησε όλες τις πρόσφατες μεγάλες στιγμές της «αλμπισελέστε».





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *