Συνεχίζουν τις περιοδείες τους εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου οι πρόεδροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα του Πάσχα τους Παξούς. Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Κέρκυρα όπου πέρασε τις εορταστικές μέρες, ενώ πραγματοποίησε και μίνι περιοδεία στο νησί των Φαιάκων.

Μεταξύ άλλων συμμετείχε στο πατροπαράδοτο έθιμο του σπασίματος των μπότηδων κατά την Πρώτη Ανάσταση, όπως και στον Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας.

Στη Σέριφο ο Ανδρουλάκης

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης -που πέρασε τις μέρες του Πάσχα στην Αθήνα- θα μεταβεί αύριο Δευτέρα στη Σέριφο.

Την Τρίτη 7 Μαΐου στις 11:00 θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σερίφου, Κωνσταντίνο Ρεβίνθη και στις 12:00 θα επισκεφθεί το πολυδύναμο ιατρείο του νησιού.

Σημειώνεται ότι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (04/05), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, παρέστη στη λειτουργία της Ανάστασης στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, με τον 12χρονο γιο του Μαρίνο.

Στη Γερμανία από 9 Μαΐου ο Κουτσούμπας

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί τη Γερμανία για περιοδεία, που θα ξεκινήσει από τις 9 Μαΐου.

Πρώτος σταθμός θα είναι το ναζιστικό Στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου, σε μία συμβολική επίσκεψη καθώς η 9η Μαΐου είναι η ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Ένα από τα πλέον σκληρά στρατόπεδα συγκέντρωσης στο οποίο κρατούμενος υπήρξε και ο Νίκος Ζαχαριάδης.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση για τις ευρωεκλογές στο Μόναχο, τόσο για τις επερχόμενες κάλπες, ενώ θα αναφερθεί και στα ζητήματα που απασχολούν τους έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, μεταξύ των οποίων και η διατήρηση των ελληνικών σχολείων.

Την Παρασκευή ο Κουτσούμπας θα βρεθεί στη Φρανκφούρτη και στη συνέχεια στο Ντύσσελντορφ, όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση του ΚΚΕ το βράδυ, με καλεσμένο μεταξύ άλλων για χαιρετισμό και μέλος του ΚΚ Τουρκίας, καθώς η γειτονική χώρα έχει επίσης μία μεγάλη κοινότητα μεταναστών στη Γερμανία. Τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει σύμφωνα με τον προγραμματισμό γλέντι, αλά ελληνικά.

Το Σάββατο το πρόγραμμα έχει μία στο Βούπερταλ και επίσκεψη στο σπίτι του Φρίντριχ Ενγκελς ενώ στη συνέχεια ο Κουτσούμπας θα μεταβεί στο Μπάρμεν μία περιοχή που συγκεντρώνει πολλά εργοστάσια.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *