Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Είναι εκκλησίες υπέροχες, με την δική τους ιστορία και τον δικό τους συμβολισμό. Πολλοί  δεν γνωρίζουν την ύπαρξη τους ενώ κάποιοι περνούν από δίπλα τους χωρίς να τις…αντιλαμβάνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άγιος Νικόλαος που βρίσκεται στον σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό, ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος στην Φιλαδέλφεια και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, λίγα μέτρα πιο πάνω από την λεωφόρο Δεκελείας.

Η Ζωοδόχος Πηγή στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας

Μια ανάσα από την λεωφόρο Δεκελείας στην Νέα Φιλαδέλφεια εδώ βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε μια όμορφη εκκλησία αυτή της Ζωοδόχου Πηγής, εδώ έρχονται πιστοί από όλη την Αθήνα προκειμένου να δουν τις λειτουργίες του Θείου δράματος.

Η Ζωοδόχος Πηγή

Ο Δημήτρης Λυκούδης είναι θεολόγος και διευθυντής της εφημερίδας Κιβωτός της ορθοδοξίας μιλά για την σημαντικότητα του ναού της Ζωοδόχου Πηγής στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και τον χαρακτηρίζει κόσμημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου

Στα 300 μέτρα από τον ναό της Ζωοδόχου Πηγής του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου

Εκεί υπάρχει η θαυματουργή εικόνα του για την οποία μιλά στο Τώρα Μαζί ο πατήρ Κωνσταντίνος Θωμαΐδης κάνοντας λόγο για έναν ζωντανό άγιο.

Ο πατήρ Κωνσταντίνος Θωμαΐδης

Ο Άγιος Νικόλαος στα ΚΤΕΛ

Στα ΚΤΕΛ του Κηφισού οι ταξιδιώτες είναι εκατοντάδες. Λίγοι προσέχουν την εκκλησία του Αγίου Νικολάου  που είναι στην είσοδο του σταθμού και ακόμη λιγότεροι ξέρουν την ιστορία του.

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου

Ο Δημήτρης Λυκούδης εξηγεί τον συμβολισμό και την σημαντικότητα του ναού και τονίζει πως πολλοί ταξιδιώτες ανάβουν ένα κερί πριν την αποχώρηση τους από τον ναό.

Ο Θεός είναι μέσα μας. Ο καθένας μας τον τιμά και τον δοξάζει με τον δικό του τρόπο. Η Ανάσταση αποτελεί την μεγαλύτερη αλήθεια.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *