Βολές κατά της κυβέρνησης για τη μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Η μετατροπή σε τζαμί και της Μονής της Χώρας, ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς με μοναδικά στον κόσμο βυζαντινά ψηφιδωτά, αποτελεί μια πολύ σοβαρή πρόκληση που φέρει την υπογραφή του Τούρκου προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν» επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ –  ΚΙΝΑΛ.

«Ο ελληνοτουρκικός διάλογος στερείται βάσης ειλικρινούς συναντίληψης»

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σημειώνει πως οι συνέπειες της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι εμφανείς, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μοναδικό αυτό μνημείο.

«Η ελληνική κυβέρνηση, αν και γνώριζε από τον Αύγουστο του 2020 την εν λόγω απόφαση του Τούρκου Προέδρου, δεν έκανε τίποτα όλο αυτό το διάστημα για να την αποτρέψει, με αποτέλεσμα τα εγκαίνια να οριστούν μία εβδομάδα πριν την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα», υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων»

Ακολούθως το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει πως «για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται, δυστυχώς, ότι ο ελληνοτουρκικός διάλογος στερείται βάσης ειλικρινούς συναντίληψης, ενώ η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων παρά για την ουσιαστική προάσπιση των εθνικών συμφερόντων».

Καταληκτικά η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να «σταματήσει να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο μπροστά στις μεθοδεύσεις του κ. Ερντογάν».



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *