Ο Άξελ Όστλουντ ζει στην Σουηδία και έχει εμμονή με τη… φέτα. Το πάθος του για το ελληνικό τυρί είναι τόσο μεγάλο ώστε οι πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, γράφουν: ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ! Όπως λέει με ειλικρίνεια: «προτιμώ να φάω φέτα παρά… καραμέλα!».

Η αγάπη του για το ελληνικό τυρί έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των Σουηδικών ΜΜΕ. Μάλιστα, η ιστοσελίδα «νοστιμότερο» (godare.se) του έκανε ολόκληρη παρουσίαση. Όλα άρχισαν πριν από έντεκα χρόνια, όταν ο τότε  έκανε οικογενειακώς διακοπές στη Ρόδο.

«Είχαμε all inclusive στο ξενοδοχείο και δοκίμασα για πρώτη φορά τη φέτα που υπήρχε στον μπουφέ. Συνέχισα να την τρώω σε όλες τις διακοπές μου. Τότε άρχισε να κλιμακώνεται η όρεξή μου για το συγκεκριμένο τυρί», είπε. Παραδέχθηκε πως όταν επέστρεψε από τη Ρόδο στη Σουηδία, η εμμονή του με τη φέτα μεγάλωσε και η μητέρα του θεώρησε ότι ξεπέρασε τα όρια. Αλλά ο Άλεξ, δεν πτοούνταν. «Αγόραζα κρυφά και την έτρωγα στον δρόμο καθώς επέστρεφα σπίτι με το ποδήλατο. Ήμουν πραγματικά χαρούμενος», είπε.

«Ελεύθερος» για να τρώει φέτα

Σήμερα, ο Άξελ είναι 20 ετών και έχει φύγει από το σπίτι του. «Πλέον, νιώθω ελεύθερος. Κανείς δεν μπορεί να παραπονεθεί ότι τρώω πολύ φέτα», τόνισε και προσέθεσε ότι φυσικά στο ψυγείο του υπάρχει πάντα φέτα, την οποία του αρέσει να τρώει ακόμη και ως βραδινό! Εργάζεται σε εταιρία μεταφοράς τροφίμων και ορισμένες φορές η λαχτάρα του εμφανίζεται και στη δουλειά.

«Ειδικά, αν δω καρότσια με φέτα. Τότε, μπορεί να πεινάσω περισσότερο», είπε. Μάλιστα, πρόσφατα έφτασε στο σημείο να τρώει ένα καλούπι φέτα την ημέρα! «Σκέφτηκα ότι ήταν διασκεδαστικό που οι άνθρωποι άρχισαν να με αποκαλούν άνθρωπο… φέτα και ήθελα να αντικατοπτρίζω τον εαυτό μου με μια πινακίδα κυκλοφορίας στο αμάξι μου», προσέθεσε.

Πάντως, οι φίλοι του πιστεύουν ότι η εμμονή του είναι αστεία, αλλά κανένας από αυτούς δεν μπορεί να μοιραστεί μαζί του το μεγάλο πάθος του. Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι κάποτε θα την βαρεθεί απάντησε: «Δεν το νομίζω. Ελπίζω όχι».



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *