Οι φράουλες μπορεί να μην είναι τοξικές για τις γάτες, αλλά δεν προσθέτουν και ιδιαίτερη θρεπτική αξία στη διατροφή τους.

Οι γάτες είναι σαρκοφάγα ζώα, που σημαίνει ότι χρειάζονται μόνο κρέας για μια ισορροπημένη διατροφή. Επομένως, πολλές γάτες δεν ενδιαφέρονται καν να δοκιμάσουν τη γεύση κάποιου φρούτου.

Παρόλα αυτά, αυτό δεν ισχύει για όλες τις γάτες, καθώς πρόκειται για απρόβλεπτα ζώα που μπορεί να βάλουν οτιδήποτε στο στόμα τους.

Παρότι οι φράουλες δεν είναι επικίνδυνες για τη γάτα σας, δεν συνιστάται να τις μοιράζεστε μαζί της, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του νόστιμου, κόκκινου φρούτου σε ζάχαρη.

Αν η γάτα σας έχει διαβήτη ή είναι υπέρβαρη, πρέπει να αποφεύγετε τελείως τις φράουλες. Ακόμα κι αν είναι εντελώς υγιής, συνιστάται να τις τρώει σε μικρές ποσότητες.

Επιτρέπεται να δώσω φράουλες στη γάτα μου ως λιχουδιά;

Μπορείτε να της δίνετε φράουλες σε μικρές ποσότητες, αφού πρώτα αφαιρέσετε το κοτσάνι και τα φύλλα, και κόψετε το φρούτο σε πολύ μικρά κομματάκια.

Ξεκινήστε δίνοντάς της ένα μικρό κομματάκι φράουλα, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα παρουσιάσει κάποια αλλεργική αντίδραση.

Αν αναρωτιέστε τι ποσότητα φράουλας επιτρέπεται να τρώει η γάτα σας, να θυμάστε ότι οι λιχουδιές (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα φρούτα) δεν πρέπει να ξεπερνούν το 10% των ημερήσιων θρεπτικών συστατικών που καταναλώνει.

Σε κάθε περίπτωση, πριν ταΐσετε κάτι καινούριο στη γάτα σας, συνιστάται να συμβουλευτείτε τον/την κτηνίατρό σας.

 



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *