Το τέλος για το κύκλωμα των πέντε εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας ήρθε την περασμένη Τρίτη όταν πασίγνωστος επιχειρηματίας της Εύβοιας, θύμα του εκβιασμού τους, παρέδωσε στην Προϊσταμένη της Εφορίας ένα φάκελο με 10.000 ευρώ. Βγαίνοντας από την εφορία τον περίμεναν οι αστυνομικοί, στους οποίους αποκάλυψε ότι μόλις είχε δώσει τα χρήματα.

«Μας ενημέρωσαν ότι έχουμε μπει σε καθεστώς ελέγχου»

Η «Ζούγκλα» αποκαλύπτει την κατάθεσή του στις Αρχές, με την οποία περιγράφει και τον τρόπο δράσης του κυκλώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γενικά ήμουν σωστός με τις φορολογικές μου υποχρεώσεις, αλλά η Εφορία Χαλκίδας από το έτος 2021 και μετά ξεκίνησε να μου ζητάει να προσκομίσω διάφορα έγγραφα, ενημερώνοντας το λογιστήριο της επιχείρησής μου ότι έχουμε μπει σε καθεστώς ελέγχου. Αυτό γινόταν κάθε χρόνο και αφορούσε προγενέστερα έτη. Ουδέποτε είχα εμπλακεί σε φορολογικές παραβάσεις. Την περασμένη Πέμπτη, 16.05.2024, δέχτηκα τηλέφωνο από την υπάλληλο της ΔΟΥ Χαλκίδας Β.Λ. και με ενημέρωσε ότι πρέπει να γίνει ξανά έλεγχος στις επιχειρήσεις και τα καταστήματά μου, χωρίς βέβαια να μου έχει βεβαιωθεί καμία παράβαση. Εγώ της είπα ότι την επόμενη ημέρα θα πάω από την εφορία για να μιλήσουμε από κοντά».

«Μου ζήτησαν 20.000 ευρώ για να μην ασχοληθούν ξανά μαζί μου»

Ο επιχειρηματίας την επόμενη ημέρα πηγαίνει στην εφορία της Χαλκίδας και στο γραφείο της Προϊσταμένης. Εκεί είναι η 50χρονη Τ.Ε. και η 67χρονη, ενώ φώναξαν και τον Υποδιευθυντή, τον οποίο παρουσίασαν ως ελεγκτή.

«Με ενημέρωσε ότι υπάρχει ασυμφωνία στα ποσά που είχα δηλώσει στην εφορία κατά 20.000 ευρώ. Εγώ μίλησα με τον λογιστή μου, του ανέφερα τι μου είπαν και μου είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει φορολογικό λάθος, καθώς τα χρήματα είχαν δηλωθεί όπως έπρεπε. Εγώ τους είπα τι μου είπε ο λογιστής και τότε ευθέως η Προϊσταμένη μου είπε ότι “μας δίνεις εμάς 20.000 ευρώ και δεν ασχολούμαστε ποτέ ξανά μαζί σου”, εννοώντας προφανώς ότι αν δεν τους δώσω τα λεφτά θα συνέχιζαν να με ταλαιπωρούν με τους δήθεν ελέγχους τους. Μου φάνηκε σαν να ήταν συνεννοημένες για το ποσό. Μου είπαν τα λεφτά να τους τα δώσω όλα μπροστά και σύντομα. Τους είπα να τους δώσω 10.000 ευρώ και τα υπόλοιπα την επόμενη εβδομάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επιχειρηματίας πήγε τα χρήματα στην εφορία και μία εβδομάδα μετά δέχεται τηλεφώνημα από την 67χρονη υπάλληλο για να παραδώσει και το υπόλοιπο.

«Πήγα αρχικά στο γραφείο της 67χρονης και μαζί πήγαμε στην Προϊσταμένη και της έδωσα έναν φάκελο με το ποσό των 10.000 ευρώ που υπολείπονταν από τα χρήματα που μου απαίτησαν να τους δώσω, προκειμένου να σταματήσουν να με εκβιάζουν με τους δήθεν ελέγχους τους. Όταν πήραν το φάκελο που περιείχε τα χρήματα να σας πω ότι το χαμόγελό τους δεν κρυβόταν, αλλά δεν μου είπαν κάτι…».

Λίγη ώρα μετά μπήκαν στο γραφείο οι αστυνομικοί και εντόπισαν τον φάκελο με τις 10.000 ευρώ.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *