Ως «πλήγμα για τη Λάρισα», χαρακτηρίζει o τέως δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης την αποχώρηση του Διαζώματος από τη σχέση συνεργασίας  με τον Δήμο Λαρισαίων.

Σε σχετική δήλωσή του αναφέρεται στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Διαζώματος για μια πόλη πρότυπο σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ αναφέρεται στη συνεργασία που υπήρξε για την χρηματοδότηση και ολοκλήρωση των μελετών αναστύλωσης του Α’ Αρχαίου Θεάτρου, καθώς για τη συνεργασία και τη στήριξη για υλοποίηση έργων και δράσεων με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε άλλο σημείο ο κ. Καλογιαννης τονίζει χαρακτηριστικά: «Αυτή η πορεία δεν πρέπει να ανακοπεί. Οι χτεσινές δηλώσεις του Σταύρου Μπένου, προέδρου του Διαζώματος, για την αποχώρηση του Διαζώματος από την συνεργασία αυτή, λόγω της ματαίωσης κομβικών έργων και δράσεων που περιλαμβάνονταν στη μελέτη και αλλάζουν τη φιλοσοφία του σχεδίου, αποτελούν πλήγμα για την πόλη. Η δυνατότητα κάθε νέας Δημοτικής Αρχής να κάνει το σχεδιασμό της για το αύριο της πόλης είναι αναμφισβήτητη. Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι η συνέχιση της πορείας εξωστρέφειας, χρειάζεται συμμάχους και δεν έχουμε την πολυτέλεια για απώλειες. Απευθύνω έκκληση για κοινές λύσεις, με συναινέσεις και πνεύμα συνεννόησης. Να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων να αντιμετωπιστεί το χάσμα που δημιουργήθηκε.  Το έχουμε ανάγκη ως πόλη, ως κοινωνία».





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *