Τα δύο «αιλουροειδή» τριγυρνούσαν στην Αθήνα, μόνα τους και χωρίς την υπόλοιπη ομάδα των «Ροζ Πανθήρων». Είχαν στόχο κοσμηματοπωλεία τα οποία είχαν την… ατυχία να έχουν δίπλα τους εγκαταλελειμμένα κτήρια. Από εκεί ο 50χρονος, έρποντας, για να μην ενεργοποιηθούν οι ανιχνευτές κίνησης τρύπωνε στα καταστήματα, άρπαζε τα κοσμήματα και τα χρυσαφικά και στη συνέχεια επέστρεφε στα διπλανά κτήρια. Μαζί με τον 53χρονο συνεργό του, για να μην ακουστεί η φασαρία που έκαναν, έβαζαν στο πάτωμα υφάσματα ώστε να μην κάνουν θόρυβο τα κομμάτια τοίχου που γκρέμιζαν μέχρι να ανοίξουν τρύπα και να μπουν στο εσωτερικό των κοσμηματοπωλείων. Πριν από το ριφιφί όμως έκαναν κατόπτευση του χώρου για πολύ καιρό θέλοντας να είναι σίγουροι για τον τρόπο που θα έμπαιναν στο κατάστημα και τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν.

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών, που έχουν παράδοση στον εντοπισμό και την σύλληψη μελών της διεθνούς συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν και να τους εντοπίσουν στο κέντρο της πόλης. Είχε προηγηθεί επικοινωνία με διεθνείς διωκτικές Αρχές αλλά και από το ποινικό τους παρελθόν, εξακριβώθηκε ότι επρόκειτο για μέλη της ευρύτερης διεθνικής εγκληματικής ομάδας, με την κωδική ονομασία «Ροζ Πάνθηρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν θέλησαν να τους ελέγξουν ο ένας από τους δυο προσπάθησε να διαφύγει και μάλιστα αντιστάθηκε κατά την σύλληψη του αλλά τελικά ακινητοποιήθηκε. Μαζί με τον συνεργό του οδηγήθηκαν στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής όπου εκεί είχαν ήδη ταυτοποιηθεί για δυο κλοπές κοσμηματοπωλείων στην οδό Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά και σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια πριν από περίπου ένα μήνα. Η συνολικά λεία των δυο Σέρβων ξεπερνά τις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ. Μετά από έρευνες στην κατοχή και στα σπίτια τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,
  • -3- ρολόγια,
  • Κοσμήματα,
  • -190- ευρώ,
  • πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης,
  • -3- κινητά τηλέφωνα και
  • Προσωπικά τους αντικείμενα.

Κατασχέθηκαν επιπλέον μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε φωτογραφίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *