«Η δήλωση της πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει βάλει το χέρι του στις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ αποτελεί προσβολή για τους Αμερικανούς πολίτες και είναι εγγενώς αντιδημοκρατική», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Χθες κατηγόρησε την Ουκρανία και τις ΗΠΑ ανάμεσα σε άλλες χώρες για ενεργή στρατολόγηση μαχητών μέσω των Ουκρανικών πρεσβειών, ανάμεσά τους και την πρεσβεία της Ουάσινγκτον.

Στις 25 Απριλίου, η αμερικανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 127 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεων σε αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις κατά των ισραηλινών ενεργειών στον παλαιστινιακό θύλακα. Έκτοτε ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων είναι άγνωστος (σ.σ. Διαφορετικές κατηγορίες και διαφορετικά αστυνομικά τμήματα), αλλά έχει ξεπεράσει τα 420 άτομα.

«Είναι αδύνατο να το δούμε αυτό ως κάτι άλλο εκτός από προσβολή προς τους Αμερικανούς και επίθεση στη δημοκρατία», έγραψε η διπλωμάτης στο κανάλι της στο Telegram, σχολιάζοντας τα λόγια της Πελόζι. Η Νάνσι Πελόζι είχε κατηγορήσει λίγες ημέρες νωρίτερα τον Βλάντιμιρ Πούτιν μέσα σε επιτροπή του Κογκρέσου, πως έδωσε εντολή στον στρατό να χρησιμοποιήσει βιασμούς και δολοφονίες Ουκρανών ως πολεμική τακτική για να σπάσει το ηθικό του Ουκρανικού λαού.

H Μαρία Ζαχάροβα απάντησε στη δήλωση Πελόζι μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Telegram.

Πώς ξεκίνησαν οι αντιδράσεις για τα αμερικανικά πανεπιστήμια

Στις 25 Απριλίου, η αμερικανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 127 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεων σε αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις κατά των ισραηλινών ενεργειών στον παλαιστινιακό θύλακα. Από αυτούς, 93 φοιτητές συνελήφθησαν στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και άλλοι 34 στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Νωρίτερα, στις 18 Απριλίου η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε τουλάχιστον 108 φοιτητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης.

Σε απάντηση φοιτητές και διαδηλωτές από δεκάδες πανεπιστήμια της χώρας (47 το βράδυ της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) ξεκίνησαν να φτιάχνουν camp διαμαρτυρίας με σκηνές σε προαύλιους χώρων των αμερικανικών πανεπιστημίων.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *