Ένα «σούπερ μάρκετ» παράνομων εγγράφων είχαν «στήσει» οι δυο αλλοδαποί που συνελήφθησαν από την αστυνομία και φρόντιζαν να εφοδιάζουν μετανάστες με παράνομα έγγραφα. Στη συνέχεια οι «πελάτες» μπορούσαν να ταξιδέψουν για όποια χώρα του κόσμου ήθελαν. Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι η διακίνηση των παράνομων εγγράφων γινόταν από ένα μικρό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Άγιο Παντελεήμονα.

Για να τα αποκτήσει κάποιος ένα έγγραφο έπρεπε να καταβάλει «από 600 έως 1.200 ευρώ, ανάλογο με το είδος και τη χώρα προέλευσής του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός όμως από λεφτά έπρεπε να μοιάζει με τον πραγματικό ιδιοκτήτη του εγγράφου καθώς οι δυο Σύριοι που συνελήφθησαν, ηλικίας 28 και 46 ετών, εφοδίαζαν τους μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ή έγγραφα τρίτων προσώπων που προσομοίαζαν με αυτούς (μέθοδος του σωσία).

Στη δράση τους έβαλαν τέλος αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών μαζί με συναδέλφους τους από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης, οι οποίοι δεν προλάβαιναν να μετρούν τα ευρήματα που εντόπισαν στην καφετέρια με τους ναργιλέδες που διατηρούσαν οι δυο Σύριοι. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 116 Δελτία ταυτότητας (Ελλάδας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Βελγίου, Τσεχίας, Γερμανίας, Ουγγαρίας, Ισπανίας και Εσθονίας)
  • 53 Άδειες Διαμονής (Ελλάδας, Βελγίου και Ελβετίας)
  • 33 Διαβατήρια (Ελλάδας, Ισπανίας, Γαλλίας, Ιρλανδίας, Τουρκίας, Μαρόκο, Αιγύπτου, Συρίας, Παλαιστίνης και Ινδίας),
  • 6 Δελτία Ασύλου Ελλάδας,
  • 3 Άδειες Ικανότητας Οδήγησης (Τσεχίας, Δανίας και Βουλγαρίας) και
  • 3 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *