Την διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών, ενός με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς κι εφόσον υπάρξει συμφωνία ένα δεύτερο ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Διακομματική Επιτροπής για τις Ευρωεκλογές χωρίς να λάβει θετική απάντηση από το κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε τη διεξαγωγή, λέγοντας πως τα debates γίνονται με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Στη συνεδρίαση της Διακομματικής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν η εκπρόσωπος Τύπου, Βούλα Κεχαγιά και ο Οικονομικός Διευθυντής, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης. Η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπήθηκε από τον διευθυντής της  Γιάννη Σμυρλή.

Διάρρηξη στη διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών

Επιπλέον, από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να διευκρινιστεί εάν αξιολογείται έως σοβαρό περιστατικό η διάρρηξη που έγινε στη διεύθυνση εκλογών του υπουργείου την Παρασκευή, με την επισήμανση ότι ήρθε σε μια χρονική στιγμή που διεξάγεται έρευνα για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων στην ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ προκύπτουν και νέα στοιχεία.

Το υπουργείο, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι την υπόθεση την έχει αναλάβει η αστυνομία και η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, η οποία ελέγχει τους υπολογιστές της συγκεκριμένης διεύθυνσης εκλογών. Επίσης έγινε μια προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος καθώς τονίστηκε πως από την πρώτη ενημέρωση που έχει το υπουργείο δεν εκλάπη κάτι κι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια παράνομη ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυο.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ικανοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο οποίος επιφυλάσσεται να παρακολουθεί στενά τη συγκεκριμένη υπόθεση.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *