Ο Ολυμπιακός ζει ιστορικές στιγμές και βρίσκεται πλέον μόλις δύο ματς μακριά από την κατάκτηση του Europa Conference League.

Καταρχάς, την ερχόμενη Πέμπτη (9/5, 22:00) θα φιλοξενήσει την Άστον Βίλα στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη ρεβάνς των ημιτελικών, με σκοπό την υπεράσπιση του υπέρ του 4-2 από το πρώτο ματς του Μπέρμιγχαμ.

Αν όλα πάνε καλά, η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο οποίος θα διεξαχθεί στο γήπεδο της ΑΕΚ, «Opap Arena» (29/5).

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει σε περίπτωση που τελικά ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League.

Τότε θα έρθουν τα… πάνω-κάτω όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που θα βγάλει η Ελλάδα την επόμενη σεζόν (2024-25).

Αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference, τότε θα έχει την επιλογή να αγωνιστεί στο Europa League χωρίς να περάσει τη διαδικασία των προκριματικών.

Αναλυτικά:

  • Αν Ολυμπιακός κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε θα έχει να διαλέξει ανάμεσα στα προκριματικά του Champions League και το Europa League
  • Αν τερματίσει στην 2η ή στην 3η θέση, τότε δεν θα αλλάξει κάτι
  • Αν τερματίσει στην 4η θέση και την ίδια στιγμή πάρει το Κύπελλο Ελλάδας ο Άρης, τότε θα έχουμε πέντε ομάδες στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.

Υπενθυμίζουμε ότι το άλλο ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του Ολυμπιακός/Άστον Βίλα στον τελικό του Europa Conference League είναι το Φιορεντίνα-Κλαμπ Μπριζ, με τους Ιταλούς να έχουν κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Φλωρεντία με 3-2.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *