Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στον ΟΗΕ, καθώς λίγο πριν από την ψηφοφορία κατά την οποία εγκρίθηκε και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία το ψήφισμα, το οποίο παρέχει στην Παλαιστίνη μια σειρά από δικαιώματα στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, ο πρέσβης του Ισραήλ προχώρησε και σε ένα μικρό σόου.

«Τεμαχίζετε τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ με τα ίδια σας τα χέρια»

Συγκεκριμένα ο Γκιλάντ Ερντάν ενώ βρισκόταν στο βήμα της γενικής συνέλευσης έσκισε ένα αντίγραφο του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ισχυριζόμενος ότι ο ΟΗΕ θα παραβίαζε τον ίδιο του τον καταστατικό χάρτη επιτρέποντας την ένταξη της Παλαιστίνης στα μέλη του.

«Σήμερα, θα σας κρατήσω έναν καθρέφτη», είπε ο Ερντάν, βγάζοντας τον καταστροφέα χαρτιού για να καταστρέψει ένα αντίγραφο του καταστατικού χάρτη.

«Τεμαχίζετε τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ με τα ίδια σας τα χέρια. Ναι, ναι, αυτό ακριβώς κάνετε. Τεμαχίζετε τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Ντροπή σας».

«Ο ΟΗΕ υποδέχεται ένα κράτος τρομοκράτη στις τάξεις του»

Ο Γκιλάντ Ερντάν δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το ψήφισμα, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και κάνοντας λόγο για «Χίτλερ της εποχής» και υποστηρίζοντας ότι ο ΟΗΕ υποδέχεται τώρα ένα «κράτος τρομοκράτη» στις τάξεις του.

«Τα Ηνωμένα Έθνη ιδρύθηκαν με την αποστολή να διασφαλίσουν ότι μια τέτοια τυραννία (ναζιστική) δεν θα σηκώσει ποτέ ξανά το άσχημο κεφάλι της. Σήμερα, είστε έτοιμοι να κάνετε ακριβώς το αντίθετο και να προωθήσετε την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους τρομοκράτη, του οποίου θα ηγείται ο Χίτλερ της εποχής μας. Είναι κατά τη διάρκεια της ιερής μας εβδομάδας που αυτό το ξεδιάντροπο σώμα επέλεξε να επιβραβεύσει τους σύγχρονους ναζί με δικαιώματα και προνόμια; Σήμερα, με αρρωστημένη και διεστραμμένη ειρωνεία, το ίδιο το σώμα που ιδρύθηκε για να αποτρέπει το κακό, υποδέχεται τώρα ένα κράτος τρομοκράτη στις τάξεις του», είπε αρχικά.

Ο Γκιλάντ Ερντάν καταστρέφει ένα αντίγραφο του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών (Πηγή: REUTERS/Eduardo Munoz)

«Σε κάθε δημοσκόπηση, η Χαμάς προβλέπεται να κερδίσει τις παλαιστινιακές εκλογές, αν ποτέ γίνουν. Έτσι, σήμερα, η Γενική Συνέλευση δεν είναι μόνο έτοιμη να παραχωρήσει τα δικαιώματα σε ένα κράτος της Παλαιστινιακής Αρχής, σήμερα είστε έτοιμοι να παραχωρήσετε προνόμια και δικαιώματα στο μελλοντικό κράτος τρομοκράτη της Χαμάς. Ετοιμάζεστε να χορηγήσετε προνόμια και δικαιώματα στο μελλοντικό τρομοκρατικό κράτος της Χαμάς. Ανοίξατε στον ΟΗΕ τους σύγχρονους ναζί, σε γενοκτόνους τζιχαντιστές που έχουν δεσμευτεί να ιδρύσουν ένα ισλαμικό κράτος εναντίον του Ισραήλ και της περιοχής. Ένα τέτοιο κράτος θα δολοφονούσε κάθε Εβραίο άνδρα, γυναίκα και παιδί», κατέληξε.





Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *