Την τύχη της έκανε μία 58χρονη γυναίκα από την Αγγλία όταν επισκέφτηκε κατάστημα με μεταχειρισμένα είδη στο Bromley και αποφάσισε να αγοράσει ένα δαχτυλίδι, το οποίο ξέθαψε από ένα κουτί «με άχρηστα και παλιά κοσμήματα».

Το ποσό που έδωσε για να το αγοράσει ήταν μόλις 5,50 λίρες (6,40 ευρώ), ωστόσο αυτό που θα ανακάλυπτε στην πορεία δεν το είχε φανταστεί ούτε στα πιο τρελά της όνειρα.

Η αγορά της 58χρονης Βρετανίδας έκρυβε ένα διαμάντι 2,3 καρατίων, πράγμα που σημαίνει πως εάν δημοπρατηθεί αναμένεται να πωληθεί μέχρι και για 8.000 λίρες.

«Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι αληθινό… Απλά υπέθεσα ότι κάποιος θα το είχε αντιληφθεί εάν ήταν. Η πέτρα ήταν τόσο μεγάλη, που σκέφτηκα ότι δεν θα μπορούσε να το χάσει κάποιος αν ήταν πραγματικό διαμάντι» δήλωσε η ίδια μιλώντας στη Sun.

«Της είπα ότι ήταν ένα πραγματικό διαμάντι και έμεινε έκπληκτη»

«Ο πατέρας μου την κοίταξε μερικές φορές και είπε ‘δεν είμαι σίγουρος αν είναι αληθινή’, αλλά αποφάσισε ότι δεν είναι, γιατί, όπως κι εγώ, πίστευε ότι η πέτρα ήταν πολύ μεγάλη. Λατρεύω τα λαμπερά πράγματα και μου τράβηξε πραγματικά την προσοχή. Το βρήκα σε μια πλαστική μπανιέρα με πολλά άλλα κοσμήματα. Το κουτί είχε την ένδειξη ‘άχρηστα κοσμήματα’. Το πλήρωσα 5,50 λίρες τον περασμένο Δεκέμβριο» ανέφερε η ίδια.

«Νομίζω πως πρέπει να καθίσετε»

«Της είπα ότι ήταν ένα πραγματικό διαμάντι και έμεινε έκπληκτη. Είχε το δαχτυλίδι για μήνες και νόμιζε ότι ήταν ψεύτικη πέτρα. Χάρηκα πολύ γι’ αυτήν και έφερα το δαχτυλίδι στα κεντρικά γραφεία της Hansons στο Etwall, κοντά στο Derby, για να το εκτιμήσει ο ειδικός σύμβουλός μας. Όταν της τηλεφώνησα για να της πω την εκτίμηση, της είπα: ‘Νομίζω ότι ίσως πρέπει να καθίσετε’» θυμάται χαρακτηριστικά η Sonia Jackson εκτιμήτρια της Hansons Auctioneers.

«Είμαι πανευτυχής. Ακούς για πράγματα όπως αυτό που συμβαίνουν σε άλλους ανθρώπους, αλλά ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα συμβεί σε σένα. Φόρεσα το δαχτυλίδι μόνο μερικές φορές. Τώρα που ξέρω τι αξίζει δεν θα μπορούσα να το φορέσω ούτως ή άλλως γιατί θα ανησυχούσα πολύ μήπως το χάσω» δήλωσε η 58χρονη.

«Ελπίζω το δαχτυλίδι να πάει καλά στη δημοπρασία, καθώς θα ήθελα τα χρήματα για το μεταπτυχιακό της κόρης μου. Δεν θα τα ξοδέψω για τον εαυτό μου, έχω όλα όσα χρειάζομαι» κατέληξε.

Το δαχτυλίδι θα βγει σε δημοπρασία στις 28 Ιουνίου.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *