Στα μέτωπα της οικονομίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ο Στέφανος Κασσελάκης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί -καιρού επιτρέποντος- η «ναυτική περιοδεία» του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε νησιά του Αιγαίου.

Χθες, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή με θέμα «το μεγάλο κύμα ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και οικονομία» .

Όπως ανέφερε αίτημα που κατέθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος «παρότι οι πολίτες αλλά και οι επιχειρήσεις βλέπουν να αυξάνονται διαρκώς οι τιμές στα ράφια και στα πρατήρια καυσίμων, ο κ. Μητσοτάκης περιορίζεται σε στημένες περιοδείες. Όμως τα νούμερα τον διαψεύδουν».

Απαντώντας κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως μια συζήτηση που προτείνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την οικονομία, αν και είναι «ευχάριστο γεγονός», παράλληλα «είναι περίεργο να ζητείται από αυτούς που ευαγγελίζονται λεφτόδεντρα». Σηκώνοντας το γάντι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφεραν χθες στο in πως «ας αφήσουν τα δήθεν αστεία και τα τσιτάτα περί λεφτόδεντρων. Έτσι δεν χτυπιέται η ακρίβεια. Πρέπει να έρθει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή και να απολογηθεί για την ακρίβεια».

Παράλληλα, ο τομεάρχης Οικονομικών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Παππάς επανέφερε την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αξιοποιηθούν τα πλεονάσματα για να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι.

Επιμένει στα δικαιώματα και το κράτος δικαίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επιμένει παράλληλα στα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή Δράμας της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη και το ψήφισμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αφορά την Ελλάδα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αντιπαρέβαλε σε δηλώσεις που πραγματοποίησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» τη στάση που κράτησε ο ίδιος με την υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπανώτα και εκείνης που κρατά -της μη αποπομπής δηλαδή- ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον βουλευτή Δράμας της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη που, υπενθυμίζεται, προέβη σε ομοφοβικά σχόλια κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ταυτόχρονα ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο ψήφισμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απευθύνοντας ερωτήματα με σκωπτικό ύφος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων κάλεσε τον πρωθυπουργό «να αφήσει τις θεωρίες συνωμοσίας και να κοιταχτεί στον καθρέφτη του για τον θεσμικό κατήφορο».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνιζε πως «για όσους δεν το έχουν ακόμη αντιληφθεί, αυτό που διακυβεύεται στις εκλογές της 9ης Ιουνίου είναι η ποιότητα της Δημοκρατίας μας και η διεθνής θέση της χώρας».

Όσον αφορά τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά της συμμετοχής του κόμματος «Σπαρτιάτες» στις ευρωεκλογές από την Κουμουνδούρου εκτιμούν ως «υποκριτική, προβοκατόρικη και εκ του πονηρού τη «σκόνη» που σηκώνει συνειδητά η ΝΔ- συνεπικουρούμενη από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Κατά τις ίδιες πηγές, στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως «τα περί υπομνήματος δεν είναι παρά ένα επικοινωνιακού τύπου τέχνασμα, με διπλή στόχευση. Αποσκοπεί στο να «ξεπλυθεί» η ΝΔ από τις νομοθετικές «αμαρτίες» με βάση τις οποίες το κόμμα του Κασιδιάρη εισήλθε στη Βουλή στις εκλογές του 2023, ενοχοποιώντας ταυτοχρόνως την αξιωματική αντιπολίτευση». Χαρακτηριστικά σχολιάζουν δηκτικά «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια».

Η εκ νέου αναφορά στο κίνημα και οι βολές προς τα αριστερά

Ακόμη, ο Στέφανος Κασσελάκης  αναφέρθηκε -κατά τη χθεσινή συνέντευξή του- εκ νέου «στο κίνημα που δημιουργείται», ενώ εξαπέλυσε πυρά σε κόμματα που τα χαρακτήρισε «αυτοαποκαλούμενα Αριστερά».

«Βλέπω να δημιουργείται ένα κίνημα και ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι αυτό που χτίζουμε μπορεί να είναι διαφορετικό απ’ όλους τους τους άλλους. Βλέπουμε την αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας που νομίζει ότι μόνο αυτή μπορεί να κυβερνήσει και να διεκδικήσει τα δέοντα για την Ελλάδα από την Ευρώπη, όταν είναι η δική της κυβέρνηση που καταδικάζεται από τη Ευρώπη», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης

Ενώ, ακολούθως επισήμανε πως «όλα τα κόμματα ακόμα και τα αυτοαποκαλούμενα Αριστερά, χτυπάνε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το ίδιο έκαναν και επί Αλέξη, στα χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση, από το 2019 και μετά. Για ποιον λόγο; Μήπως επειδή εμείς δεν οφείλουμε 500 εκατομμύρια ευρώ δανεικά και αγύριστα σε τράπεζες; Παρεμπιπτόντως, με την αποεπένδυση στις τράπεζες χρεώθηκε ο ελληνικός λαός 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Όταν έχω την τιμή να ηγηθώ στη κυβέρνηση της χώρας, αυτά τα καρτέλ θα χαλάσουν από την πρώτη ημέρα».



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *