Την ιστορία τη γράφουν οι νικητές. Ρεάλ και Ντόρτμουντ θα είναι στο Λονδίνο. Αντίθετα δεν θα είναι η Παρί. Εμεινε στην ιστορία κι αυτή. Όχι για καλό. Λεφτά πεταμένα. Αυτός μόνο μπορεί να είναι ο τίτλος για τους νεόπλουτους Παριζιάνους.

Η PSG έχει ξοδέψει περισσότερα από δυο (2) δισεκατομμύρια ευρώ από τότε που αποκτήθηκε από το Κατάρ και δεν κατάφερε, εδώ και 13 χρόνια, να κατακτήσει το Champions League.

Λένε ότι τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία, μια φράση που θα μπορούσε να εξηγηθεί στα 13 χρόνια που το κράτος του Κατάρ επενδύει στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Το 2011, το επενδυτικό ταμείο Qatar Sports Investments προσγειώθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα με έναν πολύ ξεκάθαρο στόχο, να κάνει την παριζιάνικη ομάδα την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και για να το κάνει έπρεπε να δαπανήσει τεράστια ποσά για να μειώσει τη διαφορά με τους πιο ισχυρούς της ποδοσφαιρικής Δύσης.

Μετά από αυτές τις 13 σεζόν, η ισορροπία, αν και στη Γαλλία είναι αδιαμφισβήτητη, έχοντας κερδίσει περισσότερο από το 80% των τίτλων, συμπεριλαμβανομένων 10 πρωταθλημάτων, δεν είναι θετική αν μείνουμε στην απόδοση του συλλόγου στο Champions League. Μόνο τρεις ημιτελικοί, ο τελευταίος το πριν από λίγες μέρες κι ένας τελικός, που χάθηκε το 2020 από την Μπάγερν, είναι όσα ελάχιστα έχει συγκεντρώσει μια ομάδα στην οποία η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση έχει προκαλέσει πραγματικούς πονοκεφάλους για περισσότερο από μια δεκαετία.

Για την ακρίβεια η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ξοδέψει, από το 2011, 2,04 δισ. ευρώ, απόλυτο ρεκόρ στη Γαλλία και στην Ευρώπη.

Ο ισολογισμός, η διαφορά εσόδων και εξόδων, έγραψε -1.312 εκατ. ευρώ, ένα απίστευτο έλλειμμα αν λάβουμε υπόψη ότι δεν έχει καταφέρει ποτέ να κατακτήσει το Champions League. Το 2017, το Κατάρ τίναξε την μπάνκα στον αέρα, υπογράφοντας τον Νεϊμάρ για 220 εκατομμύρια, εκτός από τον Μπαπέ, για τον οποίο πλήρωσαν 135 ένα χρόνο αργότερα κι άλλα 180 μετά την ανανέωση το 2022. Τα δύο αστέρια, όπως και τόσα άλλα, συνετρίβησαν στην πορεία. Για τον Γάλλο την περασμένη Τρίτη κόντρα στην Ντόρτμουντ ήταν τελευταίος του αγώνα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση με τη φανέλα των ‘Rouge et Bleu’.

Η PSG υπέγραψε ακόμη παίκτες όπως ο Κόλο Μουάνι για 95 εκατομμύρια, ο Ασράφ με 68, ο Γκονσάλο Ράμος για 65, ο Καβάνι για 64, ο Ιμπραΐμοβιτς για 40, ο Ντι Μαρία για το 63 και το δοκίμασε με άλλα τόσα με τον Μέσι το 2021. Η άφιξη του Αργεντινού αντιπροσώπευε μια επανάσταση στο Παρίσι, που είδε στην ενσωμάτωσή του τη μεγαλύτερη κίνηση για την κατάκτηση του Champions League. Η πραγματικότητα ήταν σκληρή αφού στα δύο χρόνια που ήταν ο Αργεντίνος στη γαλλική πρωτεύουσα, η παριζιάνικη ομάδα αποκλείστηκε διαδοχικά στη φάση των 16.

Η PSG έχει προσπαθήσει να κάνει επανάσταση και στους πάγκους. Οι Αντσελότι, Μπλαν, Εμερι, Τούχελ, Ποτσετίνο, Γκαλτιέρ και Λουίς Ενρίκε έχουν κοινό ότι δεν έχουν καταφέρει, μέχρι σήμερα, να δώσουν στον σύλλογο το πρώτο Champions League στην ιστορία του.

Με τον Ενρίκε δεν άλλαξαν τα πράγματα, αλλά δεν θα φύγει από την Παρί. Αυτό γιατί το Κατάρ συνειδητοποίησε ότι το να ξοδεύεις πολλά χρήματα σε αστέρια δεν είναι συνώνυμο της επιτυχίας. Ο Ισπανός προπονητής άφησε το στίγμα του. Μαζί του Παρί και Κατάρ με άλλο πλάνο θα επιχειρήσουν εκ νέου του χρόνου να κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ. Ως τότε υπάρχουν 2.000 εκατομμύρια ευρώ σε απογοητεύσεις, πολλοί ασήμαντοι τίτλοι, απογοητευμένοι παίκτες, μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στα σκουπίδια και έναν κόσμο στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης.



Source link

Από skopelostv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *